Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós clafoutis

Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó
A clafoutis egyre nagyobb divat itthon is. A franciák tejpitéjét sósan is érdemes kipróbálni, és aki egyszer megkóstolja, minden idény zöldséggel meg fogja sütni.
2016. április 15.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • csipet só
  • 4,5 dkg liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj az edénykikenéséhez

Elkészítés

A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre keverjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A zöldségeket beletesszük a kivajazott tálba, ráöntjük a masszát és kb. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára nem sül, és már nem remeg. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla zöldborsós rizottó fasirttal

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!