Sós clafoutis
Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó

A clafoutis egyre nagyobb divat itthon is. A franciák tejpitéjét sósan is érdemes kipróbálni, és aki egyszer megkóstolja, minden idény zöldséggel meg fogja sütni.
2016. április 15.
Hozzávalók
4 adag- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 4 dkg reszelt parmezán
- csipet só
- 4,5 dkg liszt
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj az edénykikenéséhez
Elkészítés
A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A két tojást és az egy tojássárgáját kikeverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet és a parmezánt, és csomómentesre keverjük.
Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A zöldségeket beletesszük a kivajazott tálba, ráöntjük a masszát és kb. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára nem sül, és már nem remeg.
Megosztom barátaimmal