Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sörbundás sajtfalatok

2017. február 23.

Egy klasszikus wisconsini előétel.

 

Hozzávalók

  • 45 dkg cheddar (felkockázva)
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze sör+1-2 ek., ha szükséges
  • 1 tojás (felverve)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés

1. Melegítsük fel az olajat 200 °C-ra. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy tálban.

2. Adjuk hozzá a felvert tojást, majd a sört és keverjük egyneművé.

3. Vékony palacsintatészta állagúnak kell lennie a keveréknek.

4. Ha túl sűrű, hígítsuk 1-2 ek. sörrel.

5. Ha túl folyós, szórjunk bele kevés lisztet.

6. Forgassunk meg egy adag sajtkockát a keverékben, majd lyukas aljú kanállal merjük át a forró olajba (hagyjuk kicsit lecsöpögni).

7. 1 percig süssük, majd szedjük át papírtörlővel bélelt tálba.

8. Végezzük el a műveletet minden sajtkockával, majd hagyjuk őket kihűlni.

9. Tálaljuk kedvenc szószunk mellé.

 

forrás: foxvalleyfoodie.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Így készítsd a legjobb krémsajtos frostingot

Alap topping, amely jó muffinra, aprókekszre, mézeskalácsra...
Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ropogósra sült Mac&Cheese csirkével

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?