Sorbet trió: rebarbarás, epres és citromos-zöld teás

Hozzávalók
- 2-3 szál rebarbara
- 2 dl almalé
- 1 kg eper
- 2 dl cukormentes eperszirup
- 2 dl zöld tea
- 2 dl cukorszirup
- 2 db citrom
- 2 db lime
Elkészítés
Első lépésben cukorszirupot készítünk: cukrot és vizet 1:1 arányban felteszünk melegedni. Ha elolvadt a cukor, a szirup elkészült. Felhasználásig hűtsük ki.
Közben a teának való vizet is felforraljuk. Ha felforrt, beáztatjuk a tealeveleket. Ha kiázott, leszűrjük és ezt is hűtőbe tesszük.
A citrom és a lime levét kifacsarjuk, héjukat lereszeljük.
Végül a cukorszirupot, a citromlevet, a reszelt citromhéjjal és a zöld teával, olyan arányban keverjük, hogy ne legyen túl savanykás. Fagyasztóba tesszük és fél óránként megkeverjük.
A rebarbarát meghámozzuk, héját lehúzzuk majd feldaraboljuk. Almalében és cukorszirupban elkezdjük megfőzni.
Ha megpuhult, összeturmixoljuk majd egy műanyag edényben a fagyasztóba tesszük. Fél óránként megkeverjük.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk és egy magasfalú edényben epersziruppal összeturmixoljuk. Műanyag edénybe tesszük és a fagyasztóba rakjuk, fél óránként megkeverjük.
