Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás, zsályás pulykamell (saltimbocca)

Adásban volt: 2014. szeptember 9.
A recepthez tartozó videó
A vaj, a zsálya és sonka együtt egész egyszerűen csodát tesznek a pulykamell szeletekkel.
2015. november 22.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 40 dkg pulykamell
  • 10 zsályalevél
  • 10 db vékony szelet levegőn szárított sonka
  • 1-3 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • olaj

Elkészítés

A pulykamellet nagyon vékony szeletekre felszeleteljük. Egy nagyobb vágódeszkára leterítünk frissentartó fóliát, ráteszünk egymástól pár cm-re a pulykamell szeleteket, majd a tetejét is lefedjük fóliával.
Ezt követően a tenyerünkkel laposra nyomogatjuk a hússzeleteket. Levesszük a felső fóliát és sózzuk a húst, majd rájuk helyezünk egy közel azonos méretű szelet napon szárított sonkát.
Erre rakunk még szeletenként 1-1 zsályalevelet, majd átszúrjuk fogpiszkálóval a húst úgy, hogy átszúrja a zsályát is, és a sonkát is.
Ezután egy serpenyőbe kevés vajat teszünk, és amint felhabzik, lassú tűzön, először a zsályás-sonkás oldalával lefelé elkezdjük sütni a pulykaszeleteket.
Ha ezzel is elkészültünk, kiszedjük egy tányérba, és a serpenyőben elkészítjük a fehérboros öntetet.
Fehérborral felöntjük a serpenyőben maradt vajas keveréket, amit addig forralunk, amíg szirupos állagú lesz.
Hozzáadunk egy kevés vajat, és hagyjuk beleolvadni a pecsenyelébe.
Ezt követően egyesével visszatesszük a serpenyőbe az elkészült pulykamell szeleteket a tálaláshoz.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiolos, diós krumplipüré

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.
Villámgyors diós csokitorta

Villámgyors diós csokitorta

Tényleg villámgyorsan elkészülő csokoládétorta, ráadásul liszt helyett dióval, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.