Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás, zsályás pulykamell (saltimbocca)

Adásban volt: 2014. szeptember 9.
A recepthez tartozó videó
A vaj, a zsálya és sonka együtt egész egyszerűen csodát tesznek a pulykamell szeletekkel.
2015. november 22.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 40 dkg pulykamell
  • 10 zsályalevél
  • 10 db vékony szelet levegőn szárított sonka
  • 1-3 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • olaj

Elkészítés

A pulykamellet nagyon vékony szeletekre felszeleteljük. Egy nagyobb vágódeszkára leterítünk frissentartó fóliát, ráteszünk egymástól pár cm-re a pulykamell szeleteket, majd a tetejét is lefedjük fóliával.
Ezt követően a tenyerünkkel laposra nyomogatjuk a hússzeleteket. Levesszük a felső fóliát és sózzuk a húst, majd rájuk helyezünk egy közel azonos méretű szelet napon szárított sonkát.
Erre rakunk még szeletenként 1-1 zsályalevelet, majd átszúrjuk fogpiszkálóval a húst úgy, hogy átszúrja a zsályát is, és a sonkát is.
Ezután egy serpenyőbe kevés vajat teszünk, és amint felhabzik, lassú tűzön, először a zsályás-sonkás oldalával lefelé elkezdjük sütni a pulykaszeleteket.
Ha ezzel is elkészültünk, kiszedjük egy tányérba, és a serpenyőben elkészítjük a fehérboros öntetet.
Fehérborral felöntjük a serpenyőben maradt vajas keveréket, amit addig forralunk, amíg szirupos állagú lesz.
Hozzáadunk egy kevés vajat, és hagyjuk beleolvadni a pecsenyelébe.
Ezt követően egyesével visszatesszük a serpenyőbe az elkészült pulykamell szeleteket a tálaláshoz.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiolos, diós krumplipüré

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.
Villámgyors diós csokitorta

Villámgyors diós csokitorta

Tényleg villámgyorsan elkészülő csokoládétorta, ráadásul liszt helyett dióval, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!