Sonkába tekert csirkemell sütőtökkel, tökmagpesztós pennével és rukkola salátával

Hozzávalók
- 10 dkg pármai sonka
- friss zsálya
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg sütőtök
- méz
- 1 marék rukola
- olívaolaj
- dijoni mustár
- pirított tökmag, tökmagolaj
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- 30 dkg penne
Elkészítés
Sonkába tekert csirkemell sütőtökkel
A sütőtököt felkockázzuk, egy uzsonnázós zacskóba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal. az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük.
Egy darab frissentartó fóliát kiterítünk, erre fektetünk néhány szelet pármai sonkát és pár levél zsályát. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a zsályás sonkára tesszük, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A betekert csirkemelleket a sütőtökágyra rakjuk és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Tökmagpesztós penne
A tésztát sós, lobogó forró vízben kifőzzük.
Közben a pirított tökmagot, fél gerezd fokhagymával, sóval, tökmagolajjal és a rukolával pürésítjük.
Ha kifőtt a tészta, összekeverjük a pesztóval.
Rukola saláta
Vinaigrette öntetet készítünk: balzsamecetben feloldjuk a sót. Adunk hozzá dijoni mustárt, mézet, elkeverjük. Majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára a sütőtök egy részével együtt.
Tálaláskor a sütőtök másik részét a pesztós pennéhez keverjük.
