Sóban sült céklasaláta kecskesajtkrémmel

Hozzávalók
- Céklasaláta:
- 3 db cékla
- 1 db fokhagyma
- durva tengeri só
- makadámdió
- vaj
- vegyes salátalevelek
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- só, bors, cukor
- olívaolaj
- vörösborecet
- Sajtkrém:
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
Elkészítés
Az egész céklákat, hámozás nélkül, friss kakukkfűvel és néhány gerezd, roppantott fokhagymával fóliába csomagoljuk és sütőben megsütjük.
Ha kész, meghámozzuk és feldaraboljuk.
Közben a makadámdiót kevés olvasztott vajon megpirítjuk.
A lágy kecskesajtot kikeverjük a mascarponéval és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és megszórjuk apróra vágott, friss kakukkfűvel és rozmaringgal.
A salátához dresszinget készítünk: a vörösborecetben feloldjuk a sót, és egy csipet cukrot, majd hozzáöntjük az olívaolajat.
Tálaláskor a tányér aljába teszünk a sajtkrémből, erre ültetjük a sült cékla darabkákat és megszórjuk a friss salátalevelekkel.
Végül az egészet meglocsoljuk a dresszinggel és megszórjuk a pirított makadámdióval.
