Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sóban sült céklasaláta kecskesajtkrémmel

Adásban volt: 2015. október 12.
A recepthez tartozó videó
Nagyon elegáns és nagyon őszi ez céklás saláta. Készítsük el hétköznap este vendégeknek vagy csak úgy magunknak.
2015. október 12.

Hozzávalók

  • Céklasaláta:
  • 3 db cékla
  • 1 db fokhagyma
  • durva tengeri só
  • makadámdió
  • vaj
  • vegyes salátalevelek
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • só, bors, cukor
  • olívaolaj
  • vörösborecet
  • Sajtkrém:
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl

Elkészítés

Az egész céklákat, hámozás nélkül, friss kakukkfűvel és néhány gerezd, roppantott fokhagymával fóliába csomagoljuk és sütőben megsütjük.
Ha kész, meghámozzuk és feldaraboljuk.
Közben a makadámdiót kevés olvasztott vajon megpirítjuk.

A lágy kecskesajtot kikeverjük a mascarponéval és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és megszórjuk apróra vágott, friss kakukkfűvel és rozmaringgal.

A salátához dresszinget készítünk: a vörösborecetben feloldjuk a sót, és egy csipet cukrot, majd hozzáöntjük az olívaolajat.

Tálaláskor a tányér aljába teszünk a sajtkrémből, erre ültetjük a sült cékla darabkákat és megszórjuk a friss salátalevelekkel.
Végül az egészet meglocsoljuk a dresszinggel és megszórjuk a pirított makadámdióval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre. A sütőtököt sokan szeretik, de leginkább csak leves formájában fogyasztjuk. Pedig mennyi minden készíthető belőle! Adhatjuk rizottóhoz, süthetjük pitébe. Sőt salátának némi kecskesajttal, nyersen fogyasztva is nagyon finom lesz. De némi zsályával és pirított céklával remek főzeléket is főzhetünk belőle. Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre!
Cékla sütése

Cékla sütése

Köretek, saláták egyre népszerűbb résztvevője a sült cékla. De hogyan is készítsük el a legegyszerűbben?
Céklás humusz

Céklás humusz

A sokoldalú újságíró, fordító, szinkrondramaturg és műsorvezető Steiner Kristóf, az utóbbi időben vegán életmódjával is kivívta a közönség érdeklődését. A húsmentes receptjeinek nagy lökést adhatott, hogy Kristóf évek óta Izraelben él, ahol ennek jóval nagyobb a kultúrája, mint nálunk. Most egy friss, céklás kence receptjét osztja meg velünk, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!