Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Snidlinges retekfőzelék

Adásban volt: 2016. April 19.
A recepthez tartozó videó
Retekből főzelék? Sima ügy! Péter azt is megmutatja, hogy milyen egyszerű összehozni, egy egészséges és roppanósan finom tavaszi főzeléket.
2016. April 19.

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 3 dl alaplé
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 db szívsaláta
  • friss petrezselyem
  • szárzeller
  • fehérborecet
  • cukor

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

A retket alaposan megmossuk és félbevágjuk. Egy serpenyőben, olvasztott vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a felkarikázott szárzellert. Megszórjuk kevés cukorral, egy csipet sóval és felöntjük alaplével.További 2-3 percig pároljuk és hozzáadjuk a leveleire szedett saláta szívet. Reszelünk rá egy gerezd fokhagymát, ráöntünk egy kevéske fehérborecetet és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Összeforgatjuk az apróra vágott snidlinggel és dobunk rá még egy kocka vajat

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő

Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő

Tavaszi vitaminbomba. Kínálhatjuk előételnek, borkorcsolyának, tehetjük ünnepi asztalra, vagy egy jól elkészített steak mellé. De egy hétköznapi vacsorára hajába főtt krumplira vagy csak egy pirítósra kenve és mellé egy pohár hűvös fehérbor, tökéletes választás.
Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Bár az egészségőrök bizonyára fölszisszenek, amikor kis kupac sót halmozunk a tányérra és belemártogatjuk a kezünk ügyébe akadó tavaszi ropogósókat, ám az újhagymától a retekig annyi minden kívánkozik abba kis adag sóba.

Napi ajánlatunk

Top videók