Snidlinges retekfőzelék

Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 3 dl alaplé
- 1 csokor hónapos retek
- 1 db szívsaláta
- friss petrezselyem
- szárzeller
- fehérborecet
- cukor
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
Elkészítés
A retket alaposan megmossuk és félbevágjuk. Egy serpenyőben, olvasztott vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a felkarikázott szárzellert. Megszórjuk kevés cukorral, egy csipet sóval és felöntjük alaplével.További 2-3 percig pároljuk és hozzáadjuk a leveleire szedett saláta szívet. Reszelünk rá egy gerezd fokhagymát, ráöntünk egy kevéske fehérborecetet és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Összeforgatjuk az apróra vágott snidlinggel és dobunk rá még egy kocka vajat
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
