Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Slambuc sült tarjával

Adásban volt: 2014. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó
Pataky Péter a házi debrecenivel tálalt lecsós galuska és hortobágyi húsos palacsinta után most slambucot készített. Persze kicsit másképp.
2016. július 22.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 10 dkg zsíros szalonna
  • 8-10 db canelloni
  • 3 szem krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 egész tarja
  • néhány ág kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

  • bors
  • pecsenyelé tálaláshoz
  • 1 merőkanál alaplé

Elkészítés

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kikanalazzuk a megpirult szalonnákat a forró zsírból.
A zsír egyik felét átöntjük egy másik serpenyőbe, ezen megdinszteljük a felszeletelt (szálas) vöröshagymát, a másik felén pedig kisütjük az előzetesen kicsi darabokra felkockázott krumplidarabokat.
Amikor a krumplikockák elkészültek, felöntjük egy merőkanál alaplével és puhára pároljuk.
Végül villával enyhén pürés állagúra nyomkodjuk a sült krumplikat, megvárjuk, amíg egy picit kihűl, majd beletöltjük egy habzsákba, és megtöltjük a canellonikat.
Visszatesszük a töltött tésztahengereket abba a zsírba, amiben kisütöttük a krumplikat, mellérakjuk a megdinsztelt hagymaszeleteket és megszórjuk a kisült pörccel.
30 percre 180 C fokos sütőben készre sütjük.

Amíg a töltött canelloni megsül, addig elkészítjük a tarját. Ehhez előzetesen a húst besózzuk, megszórjuk őrölt borssal, körbepirítjuk a külsejét, majd a 120 fokos sütőbe tesszük 2 órára.
Miután kihűlt a tarja 2 centis darabokra felszeleteljük és forró serpenyőben körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk néhány ág kakukkfüvet.

Tálaláskor a slambuc tetejére tesszük a tarjaszeleteket és az egészet meglocsoljuk pár kanál pecsenyelével.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Újragondolt Hortobágyi húsos palacsinta

Újragondolt Hortobágyi húsos palacsinta

Az igazi klasszikus magyar fogást, a Hortobágyi húsos palacsintát Pataky Péter, a debreceni Ikon étterem séfje gondolta újra, és bárki könnyen elkészítheti otthon is.

Lecsós galuska házi debrecenivel

Nagymamáink is főzhették volna, klasszikus alapanyagokból egy tökéletes lecsó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!