Slambuc sült tarjával

Hozzávalók
2-4 adag- 10 dkg zsíros szalonna
- 8-10 db canelloni
- 3 szem krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 egész tarja
- néhány ág kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- pecsenyelé tálaláshoz
- 1 merőkanál alaplé
Elkészítés
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kikanalazzuk a megpirult szalonnákat a forró zsírból.
A zsír egyik felét átöntjük egy másik serpenyőbe, ezen megdinszteljük a felszeletelt (szálas) vöröshagymát, a másik felén pedig kisütjük az előzetesen kicsi darabokra felkockázott krumplidarabokat.
Amikor a krumplikockák elkészültek, felöntjük egy merőkanál alaplével és puhára pároljuk.
Végül villával enyhén pürés állagúra nyomkodjuk a sült krumplikat, megvárjuk, amíg egy picit kihűl, majd beletöltjük egy habzsákba, és megtöltjük a canellonikat.
Visszatesszük a töltött tésztahengereket abba a zsírba, amiben kisütöttük a krumplikat, mellérakjuk a megdinsztelt hagymaszeleteket és megszórjuk a kisült pörccel.
30 percre 180 C fokos sütőben készre sütjük.
Amíg a töltött canelloni megsül, addig elkészítjük a tarját. Ehhez előzetesen a húst besózzuk, megszórjuk őrölt borssal, körbepirítjuk a külsejét, majd a 120 fokos sütőbe tesszük 2 órára.
Miután kihűlt a tarja 2 centis darabokra felszeleteljük és forró serpenyőben körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk néhány ág kakukkfüvet.
Tálaláskor a slambuc tetejére tesszük a tarjaszeleteket és az egészet meglocsoljuk pár kanál pecsenyelével.