
Shakshuka
A cigány konyha alappillérének izgalmas változata. Ezt az ételt egyébként nagyon sokan Izraelhez kötik, viszont ide már Észak-Afrikából került: alapvetően Tunézia, Líbia, Algéria, Marokkó és Egyiptom a forrás és innen terjedt tovább a Közel-Kelere, az arab országokba és Spanyolországba.
2016. június 21.
Hozzávalók
- 1 kg érett paradicsom hámozva, vagy 2 konzerv
- 1 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek pirospaprika
- pici cayenne bors
- 1 tk római kömény
- 1 púpos tk zaatar (közel-keleti fűszerkeverék)
- 1 tk cukor
- 4-6 tojás
Elkészítés
A nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és a felszeletelt paprikát, majd felöntjük a paradicsommal. 10 percig főzzük fedő nélkül majd óvatosan hozzáadjuk a tojásokat és tovább melegítjük, míg azok is meg nem főnek.
Pitával vagy laffával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megosztom barátaimmal
