Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Shakshuka

A cigány konyha alappillérének izgalmas változata. Ezt az ételt egyébként nagyon sokan Izraelhez kötik, viszont ide már Észak-Afrikából került: alapvetően Tunézia, Líbia, Algéria, Marokkó és Egyiptom a forrás és innen terjedt tovább a Közel-Kelere, az arab országokba és Spanyolországba.
2016. június 21.

Hozzávalók

  • 1 kg érett paradicsom hámozva, vagy 2 konzerv
  • 1 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek pirospaprika
  • pici cayenne bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 púpos tk zaatar (közel-keleti fűszerkeverék)
  • 1 tk cukor
  • 4-6 tojás

Elkészítés

A nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és a felszeletelt paprikát, majd felöntjük a paradicsommal. 10 percig főzzük fedő nélkül majd óvatosan hozzáadjuk a tojásokat és tovább melegítjük, míg azok is meg nem főnek.

Pitával vagy laffával tálaljuk.

Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Punya

Punya

Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
Hallal töltött pite

Hallal töltött pite

Tökéletes könnyű vacsorára: az egyszerűsége ellenére mutatós, finom és egészséges is.
Burgonyás masala

Burgonyás masala

Fűszeres, különleges, mégis egyszerűen elkészíthető, és nem mellékesen igazi kamra fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!