Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Shakshuka

A cigány konyha alappillérének izgalmas változata. Ezt az ételt egyébként nagyon sokan Izraelhez kötik, viszont ide már Észak-Afrikából került: alapvetően Tunézia, Líbia, Algéria, Marokkó és Egyiptom a forrás és innen terjedt tovább a Közel-Kelere, az arab országokba és Spanyolországba.
2016. június 21.

Hozzávalók

  • 1 kg érett paradicsom hámozva, vagy 2 konzerv
  • 1 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek pirospaprika
  • pici cayenne bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 púpos tk zaatar (közel-keleti fűszerkeverék)
  • 1 tk cukor
  • 4-6 tojás

Elkészítés

A nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és a felszeletelt paprikát, majd felöntjük a paradicsommal. 10 percig főzzük fedő nélkül majd óvatosan hozzáadjuk a tojásokat és tovább melegítjük, míg azok is meg nem főnek.

Pitával vagy laffával tálaljuk.

Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Punya

Punya

Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
Hallal töltött pite

Hallal töltött pite

Tökéletes könnyű vacsorára: az egyszerűsége ellenére mutatós, finom és egészséges is.
Burgonyás masala

Burgonyás masala

Fűszeres, különleges, mégis egyszerűen elkészíthető, és nem mellékesen igazi kamra fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!