
Sertésszelet konfitált fokhagymával, mustártos krumplival
A titok a lassú, türelmes sütésben rejlik, ez idő alatt a fokhagyma puha, édes és kenhető lesz, akár rá is simíthatjuk a húsunkra. Ezt az édességet ellenpontozza a mustáros krumplis köret.
2015. december 20.
Hozzávalók
4 személyre- 4 vékony szelet sertéskaraj vagy comb
- 10 gerezd fokhagyma (akár több is)
- 3+2 evőkanál vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 70 dkg nagyobb kifliburgonya
- 2-3 evőkanál bajor (édes, magos) vagy dijoni magos mustár
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A vaj és az olívaolaj keverékén hirtelen süssük meg az előzőleg megsózott, megborsozott hússzeleteket. Ha nem férnek el egyszerre a serpenyőben, akkor több részletben süssük meg.
Öntsünk a forró serpenyőbe fehérbort, hogy felszedje a letapadt darabkákat, forraljuk be kissé, dobjuk mellé a meghámozott fokhagymagerezdeket, majd tegyük vissza a hússzeleteket. Engedjük fel kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Közben, ha szükséges öntsünk még alá vizet/bort esetleg tegyünk hozzá vajat.
Öntsünk a forró serpenyőbe fehérbort, hogy felszedje a letapadt darabkákat, forraljuk be kissé, dobjuk mellé a meghámozott fokhagymagerezdeket, majd tegyük vissza a hússzeleteket. Engedjük fel kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Közben, ha szükséges öntsünk még alá vizet/bort esetleg tegyünk hozzá vajat.
Hámozzuk meg a burgonyát és mérettől függően kettőbe vagy háromba vágjuk. Főzzük meg forró, sós vízben, majd szűrjük le. Egy magas falú tálba tegyük, hogy könnyen összerázhassuk a mustárral.
Tegyünk rá 2 evőkanál vajat késsel feldarabolva, hogy mindenhova egyenletesen jusson, valamint 2-3 evőkanál bajor mustárt. Óvatosan rázogassuk a tálat, hogy a vaj és a mustár egyenletesen lepje be a krumplikat. Sózzuk és borsozzuk.
Tegyünk rá 2 evőkanál vajat késsel feldarabolva, hogy mindenhova egyenletesen jusson, valamint 2-3 evőkanál bajor mustárt. Óvatosan rázogassuk a tálat, hogy a vaj és a mustár egyenletesen lepje be a krumplikat. Sózzuk és borsozzuk.
Megosztom barátaimmal