Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sertéskaraj almaszósszal, francia módra

A csont nélküli sertéskaraj mogyoróhagymával, almával, almaborral és tejszínnel úgy ahogy van, tökéletes!
2016. november 3.

Hozzávalók

  • 1 csésze apróra vágott dió
  • 4 szelet csont nélküli sertés karaj
  • 2 teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 fej hagyma, nagyon apróra vágva
  • 2 Granny Smith alma, vékony szeletekre vágva
  • 1 csésze cider
  • 1 csésze habtejszín

Elkészítés

1. Száraz serpenyőben pirítsuk illatosra a diót 3-5 perc alatt, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg.

2. Sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket, és mindkét oldalát dörzsöljük be friss kakukkfűvel.

3. Közepes lángon melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Ha már forró az olaj, tegyük bele a hússzeleteket, és oldalanként 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

4. A vajat, a hagymát és az almát tegyük a serpenyőbe, és 3-4 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul. Öntsük hozzá a cidert, és főzzük tovább, amíg egy rése elpárolog. Adjuk hozzá a tejszínt, és 3-5 perc  alatt sűrítsük be.

5. Tegyük vissza az előpirított hússzeleteket a serpenyőbe, és vegyük vissza hőfokot, majd főzzük puhára a húst. Dióval megszórva tálaljuk.

 

Forrás: www.thewanderlustkitchen.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

A finom vacsorához ezúttal sok idő kell: az omlós marhapörkölt viszont mindent visz. A klasszikus tarhonyás köret feltétlenül próbáljuk kis a gyöngyhagymás csavarral.
Kacsamell sütőtökös gnocchival

Kacsamell sütőtökös gnocchival

Így varázsolhatunk a hagyományos alapanyagokból egy különleges, villantós vacsorát!
Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Fantasztikus egytálétel maradék pulykasültből, édesburgonyából és lencséből, az igazán hideg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!