Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta

Hozzávalók
- 10 dkg üvegtészta
- 1 db sárgarépa
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg friss spenót
- 2 ek olaj
- friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg darált hús
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek nádcukor
- 3 dkg szezámmag
Elkészítés
A spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.
Az üvegtésztát 5 perc alatt kifőzzük a spenót főzővizében. Ha megfőtt, szezámolajjal és szójaszósszal meglocsoljuk, jól összekeverjük. Vágódeszkán nagyobb darabokra vágjuk konyhai ollóval vagy egy élesebb késsel.
A felforrósított serpenyőbe olajat öntünk és ebben pirítjuk meg a darált húst. Ha megpirult félretesszük és plusz olajat hozzáadva beletesszük a gyufaszálra vágott zöldségeket:sárgarépa, újhagyma. Forgatás nélkül lepirítjuk.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a gyömbért. Átforgatjuk.
Nádcukorból szójaszószból és szezámolaj keverékéből, öntetet készítünk.
Végül az összes elkészült hozzávalót visszaöntjük a serpenyőbe, összekeverjük és meglocsoljuk az öntettel.
Újhagyma zöldjével és szezámaggal megszórva tálaljuk.
