Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

Adásban volt: 2015. szeptember 30.
A recepthez tartozó videó
A Milánói Világkiállításon nagy sikere van Bálint Zoárd főztjének.A magyar pavilonban ínycsiklandó menüsorral várják az érdeklődőket. Újragondolt magyar konyha, szűzérmékkel, paprikával.
2015. szeptember 30.

Hozzávalók

  • 1,2 kg sertésszűz
  • só, bors
  • olívaolaj, fűszerpaprika
  • 1 db vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 db tv paprika, 2 db kápia paprika
  • 40 dkg cukkini
  • 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé
  • 30 dkg paszternák, 3 dl tejszín
  • 4 db tojás, 1 dl tejföl
  • 10 dkg liszt, 20 dkg koktélparadicsom

Elkészítés

A maximum hőmérsékletre előmelegített sütőben, megsütjük a kápiapaprikát.

A húst közben lehártyázzuk. sózzuk, borsozzuk. Forró olívaolajon lepirítjuk, hogy vékony kérge legyen. Majd sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A zöldségeket megpucoljuk, mandolinon legyaluljuk és besózzuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal. Beleszórjuk a felaprított snidlinget. Jól elkeverjük.

Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát és a felkockázott Tv paprikát. Megsózzuk és megszórjuk pirospaprikával.Hozzáadjuk felkockázott paradicsomot. Felöntjük kevés vízzel és leturmixoljuk az egészet. Legvégül a felkockázott, sült kápia paprikát adjuk hozzá.

A rösztiket pedig kevés olívaolajon, pogácsa formában kisütjük

A sertés szüzet felszeleteljük, rösztivel és lecsós mártással tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Előkészítéssel együtt bő 25 perc alatt elkészül? Igen! Ez a finom és látványos fogás szuper gyorsan elkészíthető, könnyű hozzá bevásárolni, és nem keletkezik utána egy csomó mosatlan. Kell még több érv?
Csőben sült szűzérmék belga sörös sajttal, baconös-paradicsomos ceruzababbal

Csőben sült szűzérmék belga sörös sajttal, baconös-paradicsomos ceruzababbal

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető karakteres fogás, amivel meglephetjük a vendégségbe hívott barátokat, a ház urát vagy akár saját magunkat is. Megfogadva Altbacker György, a Danubius Hotel Flamenco séfjének tanácsát, a sörből hagyjunk a vacsora mellé is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!