Sertésszűz szeletek paprika coulis-val és zöldség ropogóssal

Hozzávalók
- 1,2 kg sertésszűz
- só, bors
- olívaolaj, fűszerpaprika
- 1 db vöröshagyma, fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 db tv paprika, 2 db kápia paprika
- 40 dkg cukkini
- 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé
- 30 dkg paszternák, 3 dl tejszín
- 4 db tojás, 1 dl tejföl
- 10 dkg liszt, 20 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
A maximum hőmérsékletre előmelegített sütőben, megsütjük a kápiapaprikát.
A húst közben lehártyázzuk. sózzuk, borsozzuk. Forró olívaolajon lepirítjuk, hogy vékony kérge legyen. Majd sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A zöldségeket megpucoljuk, mandolinon legyaluljuk és besózzuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal. Beleszórjuk a felaprított snidlinget. Jól elkeverjük.
Kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát és a felkockázott Tv paprikát. Megsózzuk és megszórjuk pirospaprikával.Hozzáadjuk felkockázott paradicsomot. Felöntjük kevés vízzel és leturmixoljuk az egészet. Legvégül a felkockázott, sült kápia paprikát adjuk hozzá.
A rösztiket pedig kevés olívaolajon, pogácsa formában kisütjük
A sertés szüzet felszeleteljük, rösztivel és lecsós mártással tálaljuk.
