Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős karaj karamellizált almával

Adásban volt: 2014. november 14.
A recepthez tartozó videó
Különleges, egyszerű, téli fogás gorgonzolával és mascarponéval.
2015. december 17.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 szelet csontos karaj
  • 2 vöröshagyma
  • fehérbor
  • 2 alma
  • 5 dkg gorgonzola
  • 2 tk mascarpone

Elkészítés

A serpenyőt felforrósítjuk, olívaolajat öntünk bele. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát kifehérítjük. A serpenyőbe olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a felaprított hagymát és a felszeletelt almát. Sózzuk. Ha a hagyma elkezd karamellizálódni, hozzáadjuk a fehérbort. A hőfokot lejjebb vesszük, és visszatesszük a húsokat, 10 perc alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk a gorgonzolát és a mascarponét. Pár percig még főzzük a mártással együtt.  

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!