Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős karaj karamellizált almával

Adásban volt: 2014. november 14.
A recepthez tartozó videó
Különleges, egyszerű, téli fogás gorgonzolával és mascarponéval.
2015. december 17.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 szelet csontos karaj
  • 2 vöröshagyma
  • fehérbor
  • 2 alma
  • 5 dkg gorgonzola
  • 2 tk mascarpone

Elkészítés

A serpenyőt felforrósítjuk, olívaolajat öntünk bele. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát kifehérítjük. A serpenyőbe olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a felaprított hagymát és a felszeletelt almát. Sózzuk. Ha a hagyma elkezd karamellizálódni, hozzáadjuk a fehérbort. A hőfokot lejjebb vesszük, és visszatesszük a húsokat, 10 perc alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk a gorgonzolát és a mascarponét. Pár percig még főzzük a mártással együtt.  

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyős karaj szilvás chutney-val

Serpenyőben sült karajszeletek, natúr jázminrizzsel és szilvás chutney-val. Keleties, fűszeres ízvilágú főétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.