Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 1 db póréhagyma
- 4 db alma
- 1 üveg cider
- tejszín
- vaj
- 1 ek liszt
- méz
- só, bors
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd egy forró serpenyőben olívaolajon vajat olvasztunk. Eben fogjuk lepirítani a combokat, mindkét oldalukon. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből.
Közeben felszeleteljük a póréhagymát 1-1,5 cm-es karikákra és ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkék is pirultak, átforgatjuk a hagymakarikákat közepes hőfokon. Ne süssük túl. Ha kész, öntsük fel a ciderrel és forraljuk el az alkoholt. Szórjuk meg egy evőkanál liszttel.
Az alma felét közben, héjastól, cikkelyekre vágjuk és a cideres póréhoz adjuk. Szórjuk meg friss kakukkfűvel és tegyük be a pirított csirkecombokat a mártásba.
szórjuk meg frissen őrölt borssal. Majd fedő alatt 20-30 percig pároljuk.
Egy másik serpenyőben közben vajat és mézet olvasztunk, majd beletesszük a másik cikkelyekre vágott almát. Mindkét oldalát enyhén karamellizáljuk.
Öntsük fel a tejszínnel és még pár percig forraljuk.
Karfiolos kölessel tálaljuk.
