Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Adásban volt: 2015. október 9.
A recepthez tartozó videó
Nagy sikerre számíthat egy az igazi csirkés egytálétel. Elegáns, mert krémesen selymes, mégis laktató, hiszen minden finomság benne van.
2015. október 9.

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db póréhagyma
  • 4 db alma
  • 1 üveg cider
  • tejszín
  • vaj
  • 1 ek liszt
  • méz
  • só, bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

 

A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd egy forró serpenyőben olívaolajon vajat olvasztunk. Eben fogjuk lepirítani a combokat, mindkét oldalukon. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből.

Közeben felszeleteljük a póréhagymát 1-1,5 cm-es karikákra és ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkék is pirultak, átforgatjuk a hagymakarikákat közepes hőfokon. Ne süssük túl. Ha kész, öntsük fel a ciderrel és forraljuk el az alkoholt. Szórjuk meg egy evőkanál liszttel.

Az alma felét közben, héjastól, cikkelyekre vágjuk és a cideres póréhoz adjuk. Szórjuk meg friss kakukkfűvel és tegyük be a pirított csirkecombokat a mártásba.
szórjuk meg frissen őrölt borssal. Majd fedő alatt 20-30 percig pároljuk.

Egy másik serpenyőben közben vajat és mézet olvasztunk, majd beletesszük a másik cikkelyekre vágott almát. Mindkét oldalát enyhén karamellizáljuk.
Öntsük fel a tejszínnel és még pár percig forraljuk.

Karfiolos kölessel tálaljuk.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pikáns mázas csirkeszárny

Pikáns mázas csirkeszárny

Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel és római saláta kétféle öntettel

Batyus csirkecombfilé vele sült zöldségekkel és római saláta kétféle öntettel

Kevés ráfordított munkával, tökéletes vacsorát varázsolhatunk, ha ezt a batyus csirkét választjuk. Nem kell a tűzhely mellett rostokolnunk, a batyuban készre párolódik minden.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?