Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős, almás palacsinta

Adásban volt: 2014. január 14.
A recepthez tartozó videó
Egy hűvös, borongós reggelre is tökéletes választás az almás palacsinta. Sülve, porcukrozva, édesen és az almától mégis kellően savanykás, pomás desszert vagy reggeli és meglepetés felnőttnek, gyerekeknek.
2015. december 3.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1,2 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 2 zöldalma
  • 5 dkg nádcukor
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. Meghámozunk és felkarikázzuk a zöldalmát. Egy közepes, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben felolvasztunk két evőkanálnyi vajat.

Amikor felhabzik, hozzáadjuk az almát, a nádcukrot és egy csipet fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg az alma kissé megpuhul, és a cukor elkezd enyhén karamellizálódni.

Egy kancsóban, vagy edényben összekeverjük a két felvert tojást, a tejet, a lisztet és egy csipetnyi sót. Nem szabad túldolgozni, különben túl tömör lesz a palacsinta.

A serpenyőbe öntjük a karamellizált almára, majd a sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes tejföllel még jobb.
Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?