Serpenyős, almás palacsinta
Adásban volt: 2014. január 14.
A recepthez tartozó videó

Egy hűvös, borongós reggelre is tökéletes választás az almás palacsinta. Sülve, porcukrozva, édesen és az almától mégis kellően savanykás, pomás desszert vagy reggeli és meglepetés felnőttnek, gyerekeknek.
2015. december 3.
Hozzávalók
4 adag- 2 tojás
- 6 dkg liszt
- 1,2 dl tej
- 2 ek vaj
- 2 zöldalma
- 5 dkg nádcukor
- fahéj
- porcukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. Meghámozunk és felkarikázzuk a zöldalmát. Egy közepes, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben felolvasztunk két evőkanálnyi vajat.
Amikor felhabzik, hozzáadjuk az almát, a nádcukrot és egy csipet fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg az alma kissé megpuhul, és a cukor elkezd enyhén karamellizálódni.
Egy kancsóban, vagy edényben összekeverjük a két felvert tojást, a tejet, a lisztet és egy csipetnyi sót. Nem szabad túldolgozni, különben túl tömör lesz a palacsinta.
A serpenyőbe öntjük a karamellizált almára, majd a sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal