
Fotó: shutterstock
Scone (édes zsemle)
Hozzávalók
12 darabhoz- 2 csésze liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál só
- 1/3 csésze cukor
- 4 evőkanál vaj
- 2 evőkanál margarin
- ¾ csésze tejszín
- 1 tojás
- egy maroknyi mazsola vagy aszalt áfonya
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Kockázzuk bele a vajat és a margarint. Egy másik tálban keverjük össze a tejszínt a felvert tojással, majd adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz. Keverjük hozzá az aszalt gyümölcsöt. Fordítsuk a tésztát lisztezett felületre, Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassunk belőle keksz nagyságú köröket. Süssük 15 percig, amíg megbarnulnak.
Forrás: cookingchanneltv.com
Megosztom barátaimmal