Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Scone (édes zsemle)

2016. szeptember 11.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 2 csésze liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál só
  • 1/3 csésze cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál margarin
  • ¾ csésze tejszín
  • 1 tojás
  • egy maroknyi mazsola vagy aszalt áfonya

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Kockázzuk bele a vajat és a margarint. Egy másik tálban keverjük össze a tejszínt a felvert tojással, majd adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz. Keverjük hozzá az aszalt gyümölcsöt. Fordítsuk a tésztát lisztezett felületre, Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassunk belőle keksz nagyságú köröket. Süssük 15 percig, amíg megbarnulnak.

Forrás: cookingchanneltv.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Flamand marharagu zsemlegombóccal

Flamand marharagu zsemlegombóccal

Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.
Parmezános minizsemle

Parmezános minizsemle

Abbahagyhatatlan vendégváró.
Krumplis-olívabogyós pogácsa

Krumplis-olívabogyós pogácsa

Ez az krumplis, olajbogyós pogácsa egészen biztos, hogy a vendégségek sztárja lesz, de természetesen egy kiadós leves mellé is ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!