
Savanyú halleves
Adásban volt: 2013. december 16.
Ez a halászlé nem pirospaprikával készül, hanem ecettel.
2015. november 1.
Hozzávalók
- halak (ahány liter annyi kg.vegyes hal, halcsont+ a filék)
- hagyma
- ecet (4-6%)
- sáfrány
- vaj
- tejföl
- babérlevél
- vegyes zöldség
- só
Elkészítés
Az alaplét hasonlóan a klasszikus halászléhez készítjük el, csak nem teszünk bele pirospaprikát, helyette főzhetünk bele pár szál vegyes zöldséget, és egy-két babérlevelet is dobunk bele. A halszeleteket besózzuk, és kevés olajban kioldunk pár szál sáfrányt. A sáfrány kivonatra szűrjük az alaplét, gyenge ecettel finoman savanyítjuk, beletesszük a halszeleteket és pár perc alatt készre főzzük. Egy kevés vajjal és/vagy tejföllel “vastagíthatjuk” a levesünket.
Megosztom barátaimmal