Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanyú halleves

Adásban volt: 2013. december 16.
Ez a halászlé nem pirospaprikával készül, hanem ecettel.
2015. november 1.

Hozzávalók

  • halak (ahány liter annyi kg.vegyes hal, halcsont+ a filék)
  • hagyma
  • ecet (4-6%)
  • sáfrány
  • vaj
  • tejföl
  • babérlevél
  • vegyes zöldség

Elkészítés

Az alaplét hasonlóan a klasszikus halászléhez készítjük el, csak nem teszünk bele pirospaprikát, helyette főzhetünk bele pár szál vegyes zöldséget, és egy-két babérlevelet is dobunk bele. A halszeleteket besózzuk, és kevés olajban kioldunk pár szál sáfrányt. A sáfrány kivonatra szűrjük az alaplét, gyenge ecettel finoman savanyítjuk, beletesszük a halszeleteket és pár perc alatt készre főzzük. Egy kevés vajjal és/vagy tejföllel “vastagíthatjuk” a levesünket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Halászlé

Halászlé

A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!