Savanykás cseh krumplileves

Hozzávalók
4-6 adag- 40 dkg krumpli
- vaj
- 1 csokor újhagyma
- 1,2 l alaplé
- 3 csokor kapor
- 3 dl tejföl
- pár csepp ecet
- 2 tojás
- 1-2 ek étkezési keményítő
- 1 ek cukor
Elkészítés
Vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát és hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a kapor egy részét (egészben) és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig tejfölből és 1-2 kanál étkezési keményítőt keverékéből habarást készítünk, majd a forró levesből egy merőkanálnyit kimerünk a habaráshoz, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a leveshez, de már ekkorra ne forrjon a leves.
Miután a krumpli megfőtt a levesben kivesszük az egész kaprot, és a friss kapor másik részét felaprítjuk és hozzákeverjük.
A végén néhány csepp ecetet és egy teáskanál cukrot adunk hozzá.
Ezt követően elkészítjük a buggyantott tojást: egy külön edénybe ,gyöngyöző vízbe egyesével belecsúsztatjuk a tojásokat és 3 percig főzzük.
Tálaláskor a buggyantott tojást a leves tetején tálaljuk.