Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanyított belsőség leves

Különleges, hagyományos recept, a cigány konyhára jellemző belsőségek használatára mutat egy izgalmas alternatívát a savanyított, rizzsel készült leves.
2016. január 19.

Hozzávalók

  • 20 dkg sertés tüdő
  • 20 dkg sertés szív
  • 20 dkg sertés nyelv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 paprika
  • 5 dkg rizs
  • 1 kanál zsiradék
  • 1,5 liter alaplé
  • egész bors

  • ecet
  • babérlevél

Elkészítés

Nagyobb kockákra vágom a belsőségeket és megabálom: forrásban lévő vízbe teszem és 20 percig főzöm.Leszűröm, egyforma, apróbb darabokra vágom belsőségeket, a tüdőből kivágom a nagyobb hörgőket, a szívből eltávolítom a nagyobb ereket és a nyelv felső rétegét.

Az egyik vöröshagymát apróra kockázom, majd üvegesre pirítom egy kanál zsiradékon, hozzáadom a megtisztított belsőségeket, amivel tovább pirítom néhány percig. Felengedem az alaplével és hozzáadom az előkészített leveszöldséget, egész borsot, babérlevelet és sózom. 

Lassú tűzön kb. egy órát főzöm, 15-20 perccel mielőtt elkészül, hozzáadom a rizst és ecettel savanyítom.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos lencsesaláta

Narancsos lencsesaláta

Nemcsak újévkor nagy kedvenc a lencse, egész évben szívesen készítem. Rendkívül sokféle módon variálható: a lencsefőzeléken túl a lehetőségek száma végtelen. Készíthetjük hússal, vagy anélkül, hagyományosan, vagy ahogy most, kicsit másképp.
Padlizsános, lilahagymás máj

Padlizsános, lilahagymás máj

Igazi téli recept: padlizsán, hagyma, fűszerek. Semmi bonyolult, negyed óra alatt elkészül.
Mocskos tészta

Mocskos tészta

Mitől mocskos a mocskos tészta?! A következő receptünk lerántja a leplet a nagy titokról, miközben az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb romás ételünket mutatjuk meg.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.