
Savanyított belsőség leves
Különleges, hagyományos recept, a cigány konyhára jellemző belsőségek használatára mutat egy izgalmas alternatívát a savanyított, rizzsel készült leves.
2016. január 19.
Hozzávalók
- 20 dkg sertés tüdő
- 20 dkg sertés szív
- 20 dkg sertés nyelv
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 paprika
- 5 dkg rizs
- 1 kanál zsiradék
- 1,5 liter alaplé
- egész bors
- só
- ecet
- babérlevél
Elkészítés
Nagyobb kockákra vágom a belsőségeket és megabálom: forrásban lévő vízbe teszem és 20 percig főzöm.Leszűröm, egyforma, apróbb darabokra vágom belsőségeket, a tüdőből kivágom a nagyobb hörgőket, a szívből eltávolítom a nagyobb ereket és a nyelv felső rétegét.
Az egyik vöröshagymát apróra kockázom, majd üvegesre pirítom egy kanál zsiradékon, hozzáadom a megtisztított belsőségeket, amivel tovább pirítom néhány percig. Felengedem az alaplével és hozzáadom az előkészített leveszöldséget, egész borsot, babérlevelet és sózom.
Lassú tűzön kb. egy órát főzöm, 15-20 perccel mielőtt elkészül, hozzáadom a rizst és ecettel savanyítom.
Megosztom barátaimmal
