Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Adásban volt: 2015. szeptember 29.
A recepthez tartozó videó
Marokkói fűszerezésű, izgalmas mégis egyszerűen elkészíthető egytálétel.
2016. június 2.

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb
  • pirospaprika
  • fahéj
  • kurkuma
  • 1 db hagyma
  • fokhagyma
  • 6 db sárgarépa
  • 2 db narancs
  • 1 db citrom
  • méz
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg arany mazsola
  • friss koriander
  • 20 dkg kuszkusz
  • vaj
  • 4 dl víz
  • 2 dl alaplé

  • olívaolaj

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy vastagfalú serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elősütjük. Elsőre bőrös felével lefelé tesszük a serpenyőbe és kérgesítjük. Ha kifehéredett megfordítjuk és a másik feléről is megsütjük. Kivesszük.

Majd ugyanebben a serpenyőben a vékonyra szelt hagymakarikákat kevés sóval elkezdjük dinsztelni. Aranybarnára sütjük, enyhén karamellizáljuk.

Közben a kuszkuszt sózzuk, felöntjük dupla mennyiség forró vízzel és belefacsarjuk a narancs levét is. Hagyjuk, hogy megszívja magát.

Ha lepirult a hagyma, megszórjuk a fűszerekkel: pirospaprika, kurkuma, fahéj és visszarakjuk a csirkéket is a serpenyőbe. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a mazsolát, a mandula egy részét és a nagyobb karikákra vágott sárgarépát. Beleöntjük a másik narancs kifacsart levét és nagyjából fél óráig fedő alatt főzzük.
Az utolsó 5-6 percben fedő nélkül főzzük, kevés mézet adunk hozzá.

Kuszkusszal, pirított mandulával és friss korianderrel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

A marokkói konyha egyik kiváló egytálételét a tél bármelyik hideg napjára ajánljuk!
Zöldfűszeres kuszkusz pácolt csirkefalatokkal

Zöldfűszeres kuszkusz pácolt csirkefalatokkal

A kuszkusz és rengeteg zöld találkozása a csirkével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!