Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Hozzávalók
- 6 db csirke felsőcomb
- pirospaprika
- fahéj
- kurkuma
- 1 db hagyma
- fokhagyma
- 6 db sárgarépa
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- méz
- 10 dkg hámozott mandula
- 5 dkg arany mazsola
- friss koriander
- 20 dkg kuszkusz
- vaj
- 4 dl víz
- 2 dl alaplé
- só
- olívaolaj
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy vastagfalú serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elősütjük. Elsőre bőrös felével lefelé tesszük a serpenyőbe és kérgesítjük. Ha kifehéredett megfordítjuk és a másik feléről is megsütjük. Kivesszük.
Majd ugyanebben a serpenyőben a vékonyra szelt hagymakarikákat kevés sóval elkezdjük dinsztelni. Aranybarnára sütjük, enyhén karamellizáljuk.
Közben a kuszkuszt sózzuk, felöntjük dupla mennyiség forró vízzel és belefacsarjuk a narancs levét is. Hagyjuk, hogy megszívja magát.
Ha lepirult a hagyma, megszórjuk a fűszerekkel: pirospaprika, kurkuma, fahéj és visszarakjuk a csirkéket is a serpenyőbe. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a mazsolát, a mandula egy részét és a nagyobb karikákra vágott sárgarépát. Beleöntjük a másik narancs kifacsart levét és nagyjából fél óráig fedő alatt főzzük.
Az utolsó 5-6 percben fedő nélkül főzzük, kevés mézet adunk hozzá.
Kuszkusszal, pirított mandulával és friss korianderrel tálaljuk.
