Sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell, fokhagymás krémsajt mártással

Hozzávalók
- 2 db csontos, bőrös csirkemell
- 2 csomag szeletelt Szarvasi mozzarella
- 2 csomag szeletelt bacon
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 db kisebb cukkini
- Fokhagymás krémsajt mártás:
- 250 g mascarpone
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- 2 dl alaplé
- só bors
- folpack
- alufólia
Elkészítés
Baconbe tekert csirkemell cukkinivel
A csirkemellek bőrét lehúzzuk a húst pedig egy filézőkés segítségével lefejtjük a bőrről. A húst középről kiindulva, mindkét irányba felvágjuk, így lesz tudjuk majd megtölteni.
A kiterített folpackra rakjuk szépen egymás mellé a bacon csíkokat, erre kerülnek a csirkemellek. Sózzuk, borsozzuk majd a szeletekre vágott mozzarella és a friss bazsalikom következik.
A fólia segítségével a baconcsíkokra merőleges irányba feltekerjük az egészet. Összetűzni nem kell, elég ha az összetekert végével lefelé tesszük a tepsi, így nem esik szét. 180-200 fokos sütőben 15 perc alatt készül el.
Miután kivettük a sütőből 5-10 percet pihentessük felvágás előtt.
Közben a cukkinit felkarikázzuk, megsózzuk és megpároljuk.
Fokhagymás krémsajt mártás
A mascarponét összekeverjük a reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd a forró alapléhez adjuk. Habverővel simára keverjük és a vajat hozzáadva besűrítjük. Aprított petrezselyemmel és a baconös csirke kisült zsírjával ízesíthetjük még.
