
Sajttal és kolbásszal töltött szűzpecsenye
Nagyon szeretek szűzpecsenyével dolgozni, gyorsan elkészül, változatos, és általában mindenki szereti. Egy fontos: ne klopfoljátok és süssétek túl, úgy ugyanis minden szerethető tulajdonságát elveszti ez a hús.
Hozzávalók
4 személyre- 60-80 dkg burgonya (nem szétfővő fajta)
- 80 dkg szűzpecsenye (2 darab)
- 10 dkg camembert sajt
- 30 dkg kolbász
- 10 dkg tetszőleges kéksajt
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés
A burgonyát héjában, bő vízben feltesszük főni. Készre főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ezután tetszőleges méretű cikkekre vágjuk. (Én sárga burgonyából készítettem, nem szoktam meghámozni, ez ízlés kérdése.)
Amíg fő a krumpli, elkészítjük a húst. A két szűzpecsenyét megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd éles késsel középen bemetsszük. Így szépen ki fogjuk tudni teríteni. Mehet rá a vékonyra szelt camembert, majd a kolbász kb. 1/3-a apróra felkockázva, illetve a kéksajt rámorzsolva. A töltelékre szorosan ráhajtjuk a hús széleit, hústűvel összefogjuk. A tekercseket körben sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a tekercseket oldalanként kb. 1-1,5 percig erős lángon sütjük. Ezután áttesszük egy sütőtálba, öntünk alájuk kevés vizet, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. Szeletelés előtt pár percet pihentetjük, majd eltávolítjuk a hústűket.
A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntünk még egy keveset, felforrósítjuk. Rátesszük a megpucolt, cikkeire vágott hagymát és a többi félkarikára vágott kolbászt. Amikor a hagyma már puha, hozzáadjuk a krumplicikkeket, és az egészet jól összeforgatjuk. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt szűzérmék mellé tálaljuk.