Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos vendégvárók kápialekvárral: kecskesajtos crostini, gorgonzolás húsgombóc és mozzarellás rukolasaláta

Adásban volt: 2015. július 9.
A recepthez tartozó videó
Három szuper vendégváró fogás
2016. augusztus 5.

Hozzávalók

  • Kecskesajtos crostini:
  • néhány szelet bagett
  • kápia lekvár
  • kecskesajt
  • fekete szezámmag
  • Gorgonzolás húsgombóc:
  • 50 dkg darált marhahús

  • bors
  • 15 dkg gorgonzola
  • olaj a sütéshez
  • kápia lekvár
  • Mozzarellás rukolasaláta:
  • 1 golyó mozzarella
  • 1 marék rukola
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek kápialekvár
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek sherry ecet

  • bors

Elkészítés

Kecskesajtos crostini

A bagett szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és megkenjük a paprikalekvárral. A kecskesajtot szeletekre vágjuk a bagettekre tesszük, megszórjuk fekete szezámmaggal és a sütőben megsütjük.

Gorgonzolás húsgombóc

A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk. Egy maroknyi húsgombócot kilapítunk a tenyerünkben, a közepébe rakunk egy kevés gorgonzolát és visszazárjuk a húsgombócot.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a húsgombócokat.
Paprikalekvár mártogatóssal tálaljuk.

Mozzarellás rukolasaláta

A paprikalekvárt összekeverjük a sherry ecettel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. A paprikás vinaigrette öntetbe forgatjuk a rukolasalátát. Rátépkedjük a mozzarellát és a koktélparadicsomokat. Összeforgatjuk.

 

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Chilis kápialekvár

Chilis kápialekvár

Intenzív, karakteres, édes és pikáns. A napsütötte nyár üvegekbe zárva. Ehető ajándéknak is szuper.
Gyors vendégvárók

Gyors vendégvárók

Marinált olívabogyó, tonhal pástétom, kecskesajtos, körtés bagett. Nincs az a vendégség, amin ezekkel ne aratnánk sikert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.