Sajtos vendégvárók kápialekvárral: kecskesajtos crostini, gorgonzolás húsgombóc és mozzarellás rukolasaláta

Hozzávalók
- Kecskesajtos crostini:
- néhány szelet bagett
- kápia lekvár
- kecskesajt
- fekete szezámmag
- Gorgonzolás húsgombóc:
- 50 dkg darált marhahús
- só
- bors
- 15 dkg gorgonzola
- olaj a sütéshez
- kápia lekvár
- Mozzarellás rukolasaláta:
- 1 golyó mozzarella
- 1 marék rukola
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 ek kápialekvár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek sherry ecet
- só
- bors
Elkészítés
Kecskesajtos crostini
A bagett szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és megkenjük a paprikalekvárral. A kecskesajtot szeletekre vágjuk a bagettekre tesszük, megszórjuk fekete szezámmaggal és a sütőben megsütjük.
Gorgonzolás húsgombóc
A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk. Egy maroknyi húsgombócot kilapítunk a tenyerünkben, a közepébe rakunk egy kevés gorgonzolát és visszazárjuk a húsgombócot.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük a húsgombócokat.
Paprikalekvár mártogatóssal tálaljuk.
Mozzarellás rukolasaláta
A paprikalekvárt összekeverjük a sherry ecettel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. A paprikás vinaigrette öntetbe forgatjuk a rukolasalátát. Rátépkedjük a mozzarellát és a koktélparadicsomokat. Összeforgatjuk.