Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtos rakott karalábé, zöldekkel

Adásban volt: 2015. május 11.
A recepthez tartozó videó
A jól ismert rakott karalábé, sok-sok zölddel: kaporral, újhagymával és a karalábé zöld levelével. Fantasztikus egytálétel.
2016. április 18.

Hozzávalók

  • vaj
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 karalábé
  • 2 csomag szeletelt Ammerland sajt
  • 5 dl tejszín

  • bors

Elkészítés

A felkarikázott újhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük (a zöld részét is használjuk föl).
Mikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a darált pulykahúst. Ezt fehéredésig pirítjuk, hogy kapjon egy kis pörzsanyagot. Ha a darált húst túl száraznak találjuk, meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.
Sózzuk, borsozzuk.

A karalábét meghámozzuk, és zöldséggyaluval egészen áttetsző vékony szeletekre vágjuk.
A szárakról a karalábéleveleket lecsipegetjük, felaprítjuk, és a megpirult húshoz szórjuk.

Egy kivajazott jénai tál aljába rakunk egy réteg karalábét, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, majd egy réteg vékony szelet sajt következik. Erre kerül a darált hús fele, majd újrakezdjük a rétegeket, egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó réteg karalábé előtt szórjuk meg a húsréteget finomra aprított kaporral, és a karalábé tetejét locsoljuk meg tejszínnel.

180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Fél óra sütés után borítsuk be a tetejét egy réteg sajttal, és grill fokozatra kapcsolva a sütőt 15 perc alatt pirítsuk meg.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

A legfinomabb rakott kel

A legfinomabb rakott kel

A rakott kelkáposzta receptjét is érdemes néha újragondolni. Például vihetünk bele egy kis csavart, ha nem felejtünk el római köményt hozzáadni!
Karalábé – a világbajnok ropogós!

Karalábé – a világbajnok ropogós!

Piacon járva sok jelét láthatjuk annak, hogy megérkezett a tavasz. A csodálatos halványzöld karalábéhalmok megjelenése az egyik ilyen jel. A zsenge, friss darabok íze pedig utolérhetetlen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!