
Sajtos-kekszes csirke. Sajtos-kekszes csirke?
Kapható itt nálunk Floridában egy Cheez-it néven futó, nagyon-nagyon cheddar sajtos, sütőben sült, apró, négyzet alakú ropogós keksz. Szinte tökéletes zsemlemorzsa helyett, erre akkor jöttem rá, amikor a csirkét akartam panírozni a vasárnapi ebédhez, de a zsemlemorzsás doboz alján csak néhány morzsa üldögélt szomorúan. Gondoltam, megosztom ezt a receptet, mert otthon is kapható sajtos kréker, bár tény, hogy nem ennyire neon narancssárga. Viszont nagy sikert aratott, sőt a gyerekek másnap ebédre is ezt vitték az iskolába, így most már nem csak uzsonnára pakolok nekik Cheez-it kekszet, hanem ebédre is a vele készült csirkét.
Hozzávalók
4 személyre- ½ kg csirkemellfilé vagy csirkecombfilé
- 2 tojás
- 20 dkg sajtos kréker
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A filéket kisebb csíkokra vágjuk, leitatjuk róluk a nedvességet.
Felverjük a tojásokat egy kevés vízzel, a krékert pedig zárható zacskóba tesszük. Nyújtófával párszor végigmegyünk rajta, hogy összetörjük (nem baj, ha nagyobb darabok is maradnak benne), majd egy tányérra szórjuk.
Belemártjuk a csirkét először a tojásba, majd a morzsába, és a tepsibe fektetjük. Nem szükséges olajozni, mert a krékerek önmagukban is elég zsírosak. A csíkok vastagságától függően kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk rizzsel vagy mártogatóssal is.