Francia sajtos fánk

Hozzávalók
20-25 darab- 2,5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 5 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg reszelt juhsajt
- 1 tojás
- só
- sütőpapír
- A tetejére : mák
Elkészítés
A tejet felmelegítjük, beledobjuk a felkockázott vajat, és megsózzuk.
Amikor a vaj már teljesen felolvadt, beleöntjük a lisztet, és kézi habverővel simára keverjük a masszát.
Addig keverjük, amíg össze nem áll, majd átöntjük egy keverőtálba.
Megvárjuk amíg le nem hűl, és az elektromos habverő dagasztó karjával egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Utána belekeverjük a lereszelt juhsajtot – vagy más kemény sajtot-, valamint egy marék reszelt parmezánt. Ismét átkeverjük.
Ha szükséges beleszórunk még egy csipet sót, és keverőlapáttal beledolgozzuk.
A masszát habzsákba töltve egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis fánkformákat nyomunk.
A tetejét átkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt parmezánnal valamint mákkal.
200-210 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.