Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Francia sajtos fánk

Adásban volt: 2014. június 5.
A recepthez tartozó videó
Ezzel a francia sajtos fánkkal az egész családot, és a vendégeket is el lehet kápráztatni. Könnyű tészta és nagyon sajtos.
2016. március 1.

Hozzávalók

20-25 darab
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt juhsajt
  • 1 tojás

  • sütőpapír
  • A tetejére : mák

Elkészítés

A tejet felmelegítjük, beledobjuk a felkockázott vajat, és megsózzuk.
Amikor a vaj már teljesen felolvadt, beleöntjük a lisztet, és kézi habverővel simára keverjük a masszát.
Addig keverjük, amíg össze nem áll, majd átöntjük egy keverőtálba.
Megvárjuk amíg le nem hűl, és az elektromos habverő dagasztó karjával egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Utána belekeverjük a lereszelt juhsajtot – vagy más kemény sajtot-, valamint egy marék reszelt parmezánt. Ismét átkeverjük.
Ha szükséges beleszórunk még egy csipet sót,  és keverőlapáttal beledolgozzuk.
A masszát habzsákba töltve egy sütőpapírral kibélelt tepsire  kis fánkformákat nyomunk.
A tetejét átkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt parmezánnal valamint  mákkal.
200-210 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldborsó francia módra

Zöldborsó francia módra

Zöldborsó tejszínes szószban, vajban, pirított szalonnakockákkal. Főzelék rajongók önmagában is, mások köretként ehetik.
A legfranciább vaníliapuding

A legfranciább vaníliapuding

Az igazán finom vaníliapudinghoz nem por kell, hanem vaníliarúd. Tej, tejszín, cukor és a tojás pedig úgyis van otthon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.