
Sajtos BLT clubszendvics Ammerländer Maasdamer sajttal
Hozzávalók
4 szendvicshez- 12 csík bacon
- 12 szelet Ammerländer Maasdamer sajt
- 12 szelet barna toastkenyér
- vaj
- 2 db paradicsom
- jégsaláta levelek
Elkészítés
A baconcsíkokat serpenyőben ropogósra sütjük.
Egy szendvicshez 3 szelet toastkenyeret megvajazunk, megtöltjük paradicsomkarikákkal, salátalevelekkel, valamint 3 csík sült baconnel és 3 szelet Ammerländer Maasdamer sajttal.
A szendvicseket pálcikával összetűzzük, majd a sütő grillfokozatán pár percet sütjük. Éppen csak addig, amíg a kenyér átmelegszik, és a sajt kissé megolvad. Azonnal tálaljuk.
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!