Rumos, karamellás banán vaníliafagyival
Adásban volt: 2014. április 2.
A recepthez tartozó videó

Ez a cukros vajban sült banán, egy kevés rummal és fahéjjal megbolondítva és vanília fagyival tálalva. Villámgyorsan elkészül, és mégis kifejezetten elegáns desszert.
2015. szeptember 5.
Hozzávalók
- 15 dkg sötét barnacukor
- fahéj
- ½ dl rum
- 4 banán
- 6 dkg vaj
- tálaláshoz: vaníliafagyi
Elkészítés
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal.
Megszórjuk egy csipet fahéjjal és hozzáöntjük a rumot.
Amikor már picit átmelegedett a rum, ekkor meggyújtjuk.
Megvárjuk amíg a láng teljesen elalszik és ezt a karamellás, rumos, banános ragut rákanalazzuk a hideg vaníliafagylaltra.
Megosztom barátaimmal