Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rumos, karamellás banán vaníliafagyival

Adásban volt: 2014. április 2.
A recepthez tartozó videó
Ez a cukros vajban sült banán, egy kevés rummal és fahéjjal megbolondítva és vanília fagyival tálalva. Villámgyorsan elkészül, és mégis kifejezetten elegáns desszert.
2015. szeptember 5.

Hozzávalók

  • 15 dkg sötét barnacukor
  • fahéj
  • ½ dl rum
  • 4 banán
  • 6 dkg vaj
  • tálaláshoz: vaníliafagyi

Elkészítés

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal.
Megszórjuk egy csipet fahéjjal és hozzáöntjük a rumot.
Amikor már picit átmelegedett a rum, ekkor meggyújtjuk.
Megvárjuk amíg a láng teljesen elalszik és ezt a karamellás, rumos, banános ragut rákanalazzuk a hideg vaníliafagylaltra. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.
Banán – A magányos energiabomba

Banán – A magányos energiabomba

Elkísér minket legalább egy teljes évszakon át, és közben mennyi mindent nem tudunk róla.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?