Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rumos, karamellás banán vaníliafagyival

Adásban volt: 2014. április 2.
A recepthez tartozó videó
Ez a cukros vajban sült banán, egy kevés rummal és fahéjjal megbolondítva és vanília fagyival tálalva. Villámgyorsan elkészül, és mégis kifejezetten elegáns desszert.
2015. szeptember 5.

Hozzávalók

  • 15 dkg sötét barnacukor
  • fahéj
  • ½ dl rum
  • 4 banán
  • 6 dkg vaj
  • tálaláshoz: vaníliafagyi

Elkészítés

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal.
Megszórjuk egy csipet fahéjjal és hozzáöntjük a rumot.
Amikor már picit átmelegedett a rum, ekkor meggyújtjuk.
Megvárjuk amíg a láng teljesen elalszik és ezt a karamellás, rumos, banános ragut rákanalazzuk a hideg vaníliafagylaltra. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.
Banán – A magányos energiabomba

Banán – A magányos energiabomba

Elkísér minket legalább egy teljes évszakon át, és közben mennyi mindent nem tudunk róla.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!