Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez a sütemény tényleg az egyik legfinomabb a világon. Úgy hívják, hogy rugelach.

Adásban volt: 2015. december 21.
A recepthez tartozó videó
Nagyon ajánlott a Nutellával töltött változat kipróbálása!
2015. december 21.

Hozzávalók

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg vaj
  • 4,5 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt

  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1/2 kávéskanál kardamom
  • 10 dkg dió
  • 6 evőkanál feketeribizlilekvár
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 6 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Egy keverőtálban a szoba hőmérsékletű natúr krémsajtot és vajat, egy csipet sót, a porcukrot, és a lisztet egy robotgéppel összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, egy kicsit ragadós, nyúlós tésztát kapunk, amit végül belisztezett kézzel cipóvá formálunk, és háztartási fóliába bugyolálva legalább  egy órát, vagy akár egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Elfelezzük, és az egyik, majd a másik darabot egy alaposan belisztezett deszkán kb. 20×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Először a baracklekvárral kenjük meg úgy, hogy a tészta szélén körbe 1 cm-es peremet hagyunk. Meghintjük egy-két evőkanál nádcukorral, a fahéjjal és a kardamommal. Rászórjuk a mazsolát és a durvára vágott diót.

Az egészet hosszanti irányban, szorosan föltekerjük, megkenjük a felvert tojás és a tej keverékével, majd 2-3 centis darabokra szeleteljük, és egymás mellé, 2-3 cm távolságban sütőlapra ültetjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A süteménybe kerülő lekvárt és magot kedvünk, ízlésünk szerint variálhatjuk!

Dobozban tárolva akár egy hétig is eláll.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mákos bejgli

Mákos bejgli

A bejgli, az bejgli. Nem szükséges reklámozni. Valószínűleg mindig a nagyié lesz a legjobb, vagy mégsem? Pataki Ádám receptje.
Tűzdelt pulykamell datolyaszilvával

Tűzdelt pulykamell datolyaszilvával

Szaftos pulykamell, egzotikus datolyaszilvás salsával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!