Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozsdás Krumpli (Rusty Spud)

'Rusty', azaz rozsda. A briteknél a krumpli (mindenféle formában) olyan népétel, mint nálunk a májas/véres hurka: bele van égetve a nemzet gasztrotestébe, egyfajta billogként. Krumplit nyomnak a húsok mellé, a reggelihez (hash brown), a kenyérbe, vagy pie-ba vagy annak a tetejére (Shepherd's Pie), hal mellé (Fish'n'Chips) vagy csak magában, sütve, ecetes szósszal... Most egy egyszerű tepsis krumpli továbbgondolt 'rozsdás' változata következik, édespaprikával, fűszeresen, jó kis tunkolnivalóval.
2016. május 5.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • vaj (tea)
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • kevés olívaolaj

  • bors
  • kevés balzsamecet vagy 'HP Brown' szósz

Elkészítés

Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk nagyobb gerezdekre, és a gerezdek tetejét vagdossuk be.
Tegyük egy kivajazott tepsibe, fröcsköljük meg olívaolajjal, és a gerezdek tetejét szórjuk meg pirospaprikával. Tegyünk minden darabra egy kávéskanálnyi vajat. A tetejét sózzuk és borsozzuk meg, morzsoljunk rá kakukkfüvet és ízlés szerint szórjuk meg egy nagyon kevés őrölt szerecsendióval. 200 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tálaláskor fröcsköljük meg balzsamecettel vagy adjunk mellé HP barna szószt.

A szerecsendió édeskés-fűszeres íze valami elképesztő módon klappol a savanykás balzsamecethez/HP szószhoz.
Otthon mozizós esték elengedhetetlen kelléke!

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Nagy Sándor

Nagy Sándor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mini Piknik Pie variációk

Mini Piknik Pie variációk

Az előző bejegyzésben sorra vettük az alap ‘pie’ tésztákat, most pedig két, nagyon egyszerű, piknikhez is kiváló pie tölteléket mutatok meg. Az egyik egy vega, a másik egy igazi, tömör, klasszikus angol, húsos verzió. Pikk-pakk el lehet készíteni: csak egy muffin tepsi kell hozzá!
Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.