Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rózsás eperszirup

Adásban volt: 2015. június 9.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikusan szexi, csajos eperszörp, amit szódával megspriccentve, vagy piskótára, sütikre locsolva is élvezhetünk.
2016. május 13.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg nyírfacukor
  • 5 dl víz
  • 0,5 dl rózsavíz

Elkészítés

A vizet a cukorral addig forraljuk, míg az teljesen fel nem oldódik benne.

Közben az epret egész kicsi kockákra vágjuk, és a szirupba tesszük, bugyogva főzzük. A főzési idő vége felé,10-15 perc után, hozzáadjuk a rózsavizet is.

Leszűrjük és steril, csatos üvegbe töltjük. A megmaradt epret pürésíthetjük süteményekhez, vagy a reggeli zabkásába is keverhetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Görögdinnyés granita (jégkása)

Görögdinnyés granita (jégkása)

Fagyos és csodás hűsítő ajánlat kevés cukorral, zöldcitrommal és a megunhatatlan görögdinnyével. Enni és inni is remekül lehet, attól függően, meddig hagyjuk olvadni.
Epres pezsgőkoktél (Bellini)

Epres pezsgőkoktél (Bellini)

A klasszikus Bellini őszibarackkal készülő pezsgőkoktél. Ez a tavaszi, epres változat is kitűnő. Ünnepi alkalmakra, vendégségre mindenképp ajánlott.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.