Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Adásban volt: 2016. május 5.
A recepthez tartozó videó
Szinte magától elkészül ez a franciás hangulatú liba-zöldség kombináció. Idő kell a pácnak, idő kell a sütésnek, közben viszont bármi mással foglalkozhatunk.
2016. május 8.

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 4 ág friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl rozé
  • 3 db retek
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db karalábé
  • 2 db újhagyma
  • 2 szál spárga
  • pár db gomba
  • 1 db krumpli
  • olívaolaj
  • 2 nagy csipet durvaszemű só
  • bors

Elkészítés

A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, amelyiket kell, feldaraboljuk és egy sütőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal és a rosé borral.
erre a zöldségágyra tesszük az előzőleg bepácolt combokat. A zöldfűszereket nagyjából leszedegetjük a libacombokról. 
200 fokos sütőben először megkapatjuk, majd 140-160 fokra mérsékelve a hőt 1 órán át puhára sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró töltött libanyak

Vendégváró töltött libanyak

A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!
Fűszeres libaleves

Fűszeres libaleves

Egy téli estén vagy hétvégén nincs is jobb dolog, mint egy tányér libaszárnyból készülő fűszeres leves, amit pár szem mazsola és szőlő tesz igazán izgalmassá.
Liba- és kacsamáj előkészítése

Liba- és kacsamáj előkészítése

Egy apró trükk, ami segít a liba- és kacsamáj előkészítési idejét minimalizálni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.