
Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével
Hozzávalók
2-4 személyre- 2-4 szelet lazac (kb. 6 cm széles)
- friss rozmaring ágacskák (5-6 db),
- 1 citrom
- fehér bors
- 2 dl száraz fehérbor
- vaj
- olívaolaj
- 50 dkg bébispenót
- 30 dkg zöld tagliatelle
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- bazsalikom (kis maroknyi friss)
- 2,5 dkg vaj
- kevés olívaolaj
- 1,5 dl friss tejszín
- só
- reszelt parmezán
Elkészítés
A citrommal bekent, megsózott és borsozott lazac szeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A halszeletek közé tegyünk rozmaring ágakat, a tetejükre pedig egy-egy kis kocka vajat.
Locsoljuk meg olívaolajjal és egy kevés borral.
A lazacot 180-190 C fokos sütőben és csak 20-25 percig süssük lefedés nélkül!
Forrásban lévő bő vízben forrázzuk le a megmosott bébispenótot, leszűrjük le, és tegyük át abba az edénybe, amiben már felforrósítottunk egy kevés olajat és egy kanál vajat.
Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, egy csokor felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg bazsalikommal. Ezután keverjük össze tejszínnel és forraljuk fel.
A tagliatellét sós vízben főzzük 7 percig, majd szűrjük le és a spenótos-tejszínes szósszal keverjük össze.
A sült lazac szeletek mellé tálaljuk a tejszínes, spenótos tésztát és végül szórjuk meg parmezánnal.