Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozmaringos focaccia

Adásban volt: 2015. október 20.
A recepthez tartozó videó
Az olaszok illatos kenyérlángosa, ami nagyon kevés munkával és némi kelesztéssel az uzsonnák királynőjel lehet. Magában vagy akár tejföllel tunkolva is szuper finom.
2015. október 20.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • olívaolaj
  • friss rozmaring
  • 1 kk cukor

  • durva tengeri só

Elkészítés

A cukros vízben felfuttatott élesztőt a kétféle liszt keverékéhez öntjük és elkeverjük. Sóval ízesítjük és kevés olívaolajat is öntünk hozzá. Kézzel eldolgozzuk, legalább 10 percen keresztül gyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk.
1 órára félretesszük pihenni, míg meg nem kel.

Ha megkelt, lazán átgyúrjuk és kézzel széthúzogatjuk, mint egy lángos- vagy pizzatésztát. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és széthúzogatjuk, ujjbeggyel megnyomkodjuk.

Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a felaprított rozmaringgal és a tengeri sóval. 20-30 percig melegebb helyen tovább kelesztjük.
Végül 180 fokos sütőben, a tészta vastagságától függően, 20-40 percig sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

A calzone magyarul nadrágszárat jelent, de nem ebben a szuper receptben! A pizzatésztából készült batyut most fűszeres, paradicsomos ricottás töltelékkel ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?