Rozé kacsamell rebarbarás quinoával és nyári salátával

Hozzávalók
- 1 db kacsamell
- 30 dkg rebarbara
- 2 ek cukor
- 20 dkg quinoa
- 10 dkg vaj
- 2 dl zöldség alaplé
- 1 db lime
- só
- Nyári saláta:
- 3 db fürtös uborka
- 1 közepes fejes saláta
- 2 db paradicsom
- 2-3 db koktélparadicsom
- 2-3 db sárga szilvaparadicsom
- 20 g rukola
- 1 szál újhagyma
- Öntet:
- balzsamecet
- só
- cukor
- olívaolaj
Elkészítés
Rebarbarás quinoa
A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk és kevés vajon megfuttatjuk, hogy kompótszerű állaga legyen. Megszórjuk a cukorral, így pároljuk tovább.
Ha már puha, de még nem esett szét, hozzáadjuk a quinoát és felöntjük az alaplével, így főzzük tovább pár percig, míg magába szívja a folyadékot. Ha szükséges, adjunk hozzá sót.
Végül a tűzhelyről levéve, fedővel lefedve hagyjuk párolódni. Tálalás előtt reszeljünk hozzá lime héjat és egy spatulával keverjünk hozzá egy evőkanálnyi vajat.
Kacsamell
A kacsamell bőrös részét beirdaljuk és ezzel a felével lefelé fordítva egy forró serpenyőben elkezdjük kisütni. A másik, húsos oldalát besózzuk.
Ha a bőrös oldala már szépen megpirult, leönthetjük alóla a kisült zsírját és fordítsuk meg. A húsos oldalával már ne süssük túl, csak addig hogy belül még rózsaszín maradjon. A pirult bőrös felét sózzuk.
Ha elkészült, szeletelés előtt hagyjuk pihenni
Nyári saláta
A fejes saláta leveleit egy tálba tépkedjük, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt uborkát, a szeletelt paradicsomokat, a megmosott rukolát és a felkarikázott újhagymát.
Az öntethez a sót oldjuk fel a balzsamecetben, majd adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat is.
