Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozé kacsamell rebarbarás quinoával és nyári salátával

Adásban volt: 2016. július 4.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus nyári vendégváró fogás, de elkészíthetjük csak úgy saját magunk kényeztetésére is. Szánjunk rá időt és figyelmet, akkor biztos a siker!
2016. július 9.

Hozzávalók

  • 1 db kacsamell
  • 30 dkg rebarbara
  • 2 ek cukor
  • 20 dkg quinoa
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 1 db lime

  • Nyári saláta:
  • 3 db fürtös uborka
  • 1 közepes fejes saláta
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 db koktélparadicsom
  • 2-3 db sárga szilvaparadicsom
  • 20 g rukola
  • 1 szál újhagyma
  • Öntet:
  • balzsamecet

  • cukor
  • olívaolaj

Elkészítés

Rebarbarás quinoa

A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk és kevés vajon megfuttatjuk, hogy kompótszerű állaga legyen. Megszórjuk a cukorral, így pároljuk tovább.
Ha már puha, de még nem esett szét, hozzáadjuk a quinoát és felöntjük az alaplével, így főzzük tovább pár percig, míg magába szívja a folyadékot. Ha szükséges, adjunk hozzá sót.
Végül a tűzhelyről levéve, fedővel lefedve hagyjuk párolódni. Tálalás előtt reszeljünk hozzá lime héjat és egy spatulával keverjünk hozzá egy evőkanálnyi vajat.

Kacsamell

A kacsamell bőrös részét beirdaljuk és ezzel a felével lefelé fordítva egy forró serpenyőben elkezdjük kisütni. A másik, húsos oldalát besózzuk. 
Ha a bőrös oldala már szépen megpirult, leönthetjük alóla a kisült zsírját és fordítsuk meg. A húsos oldalával már ne süssük túl, csak addig hogy belül még rózsaszín maradjon. A pirult bőrös felét sózzuk.
Ha elkészült, szeletelés előtt hagyjuk pihenni 

Nyári saláta

A fejes saláta leveleit egy tálba tépkedjük, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt uborkát, a szeletelt paradicsomokat, a megmosott rukolát és a felkarikázott újhagymát.
Az öntethez a sót oldjuk fel a balzsamecetben, majd adjuk hozzá a cukrot és az olívaolajat is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Ez az üdítő petrezselyemsaláta hagyományosan bulgurból, azaz búzatöretből készül, de abból olyan kevés kell belőle, hogy tulajdonképpen bármilyen semlegesebb, lágyabb ízű gabonával helyettesíthető. Én most quinoával készítem, de pergősre főzött kölessel is nagyon finom.
Kacsamelles szélesmetélt

Kacsamelles szélesmetélt

Bárki számára könnyedén elkészíthető wokos ázsiai tésztaétel. Hétköznapi vacsorának vagy vendégváró fogásnak is kitűnő.
A 10 legtutibb, nyári saláta

A 10 legtutibb, nyári saláta

Unod már a szokásos paradicsom- és uborkasalátát, de nem tudod mit készíts helyette? Itt a nyár tíz, legmenőbb salátája, próbáld ki őket te is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!