Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rote Grütze a piros gyümölcspuding

Adásban volt: 2013. szeptember 5.
A recepthez tartozó videó
Ha nyár, akkor piros gyümölcsök. Ha piros gyümölcsök, akkor Rote Grütze, azaz piros gyümölcspuding.
2016. június 27.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 kg piros gyümölcs szezon szerint
  • (vegyesen pl. cseresznye, meggy, málna, eper, ribizli)
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 fahéjrúd
  • 5 szegfűszeg
  • nagy darab citromhéj
  • 3 dl víz (esetleg meggylé)

Elkészítés

A gyümölcsöket előkészítjük: a cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, többit megtisztítjuk. Amennyiben nagyobb szemű epret is használunk, azt nagyobb darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt egy lábosba tesszük, felöntjük 3dl vízzel, (vagy gyümölcslével), hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. Közepes lángon puhára főzzük úgy, hogy a gyümölcsök egy része kicsit szétfőjjön, de maradjanak egész darabok is. Ez kb. 5-10 perc.

A keményítőt néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük és a gyümölcsökhöz adjuk. Egy-két percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Azt is vegyük figyelembe, hogy hűlés közben még sűrűsödik. Melegen és hidegen is kínálhatjuk. Kitűnő például vanília fagylalttal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Ez pikáns, csípős, szójás a kukoricasaláta pillanatok alatt elkészül. Egy gyors hétköznapi ebédre grillcsirke mellé is tálalhatjuk, de a grillezős estén is tökéletes kísérője a húsoknak.

Epres túrógombóc

A gombóc és az eper csodálatos találkozása.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!