Rote Grütze a piros gyümölcspuding

Hozzávalók
4 adag- 1 kg piros gyümölcs szezon szerint
- (vegyesen pl. cseresznye, meggy, málna, eper, ribizli)
- 10 dkg cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 1 fahéjrúd
- 5 szegfűszeg
- nagy darab citromhéj
- 3 dl víz (esetleg meggylé)
Elkészítés
A gyümölcsöket előkészítjük: a cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, többit megtisztítjuk. Amennyiben nagyobb szemű epret is használunk, azt nagyobb darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt egy lábosba tesszük, felöntjük 3dl vízzel, (vagy gyümölcslével), hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. Közepes lángon puhára főzzük úgy, hogy a gyümölcsök egy része kicsit szétfőjjön, de maradjanak egész darabok is. Ez kb. 5-10 perc.
A keményítőt néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük és a gyümölcsökhöz adjuk. Egy-két percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Azt is vegyük figyelembe, hogy hűlés közben még sűrűsödik. Melegen és hidegen is kínálhatjuk. Kitűnő például vanília fagylalttal.