Roston sült lazac zöldborsópürével
A Barátok Közt egykori Emmája, Marenec Fruzsina, könnyű helyzetben van, ha főzésről van szó, hiszen édesanyja nem csak hasznos és praktikus tanácsokkal látja el a szülői házból, hanem házi készítésű vajjal is hozzájárul Fruzsi egészséges táplálkozásához.
2016. február 27.
Hozzávalók
1 adag- 1 szelet lazacfilé
- só
- bors
- vaj
- fokhagyma
- chili
- 30 dkg zöldborsó
- gyömbér
- menta
Elkészítés
A lazacfilét sóval, borssal és kevés fokhagymával bedörzsölöm, majd olvasztott vajon, egy serpenyőben mindkét oldalát 3-4 percig sütöm.
Közben a zöldborsót sós vízben megfőzőm, majd egy kevés főzővízzel, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint gyömbérrel, mentával vagy chilivel fűszerezhetjük.
Petrezselyemmel tálalom.
Megosztom barátaimmal