Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Roston sült lazac zöldborsópürével

A Barátok Közt egykori Emmája, Marenec Fruzsina, könnyű helyzetben van, ha főzésről van szó, hiszen édesanyja nem csak hasznos és praktikus tanácsokkal látja el a szülői házból, hanem házi készítésű vajjal is hozzájárul Fruzsi egészséges táplálkozásához.
2016. február 27.

Hozzávalók

1 adag
  • 1 szelet lazacfilé

  • bors
  • vaj
  • fokhagyma
  • chili
  • 30 dkg zöldborsó
  • gyömbér
  • menta

Elkészítés

A lazacfilét sóval, borssal és kevés fokhagymával bedörzsölöm, majd olvasztott vajon, egy serpenyőben mindkét oldalát 3-4 percig sütöm.
Közben a zöldborsót sós vízben megfőzőm, majd egy kevés főzővízzel, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint gyömbérrel, mentával vagy chilivel fűszerezhetjük.

Petrezselyemmel tálalom.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Rozmaringos lazac bébispenótos tagliatellével

Hazánk legismertebb bűvésznője, Ungár Anikó a konyhában is otthonosan mozog. Fellépései során többször is körbeutazta a földet, és amerre járt sok mindent megkóstolt. Anikó nem fogyaszt húst, azonban kedvencei közé tartoznak a halak illetve a tenger mindenféle gyümölcsei.
Zöldborsókrémleves

Zöldborsókrémleves

Ami zöldborsóból készül, az csak jó lehet! Ez a zöldborsókrémleves sok petrezselyemmel és a házilag készülő ropogós levesgyöngyökkel, pedig biztosan sokak kedvencévé válik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.