Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ropogtatnivaló estére: Thai mázas kesudió

Rendhagyó vendégváró rágcsa is lehet belőle
2016. november 30.

Hozzávalók

  • 2 csésze sózatlan kesudió
  • ½ csésze cukor
  • ½ csésze chili szósz
  • 2 evőkanál ponzu szósz
  • 3 evőkanál szezámmag
  • ½ csésze szárított ananász

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

2. Tegyünk minden összetevőt egy közepes lábosba, forraljuk fel, és hagyjuk forrni 1 percig.

3. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük addig, amíg a folyadék szinte teljesen eltűnik.

4. Öntsük a magos keveréket egy sütőpapírral beterített tepsire, és süssük 20 percig, a sütési idő felénél keverjük meg.

5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a magokat teljesen kihűlni, mielőtt darabokra törjük. Légmentesen lezárva tároljuk.

 

Forrás: www.melaniemakes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Halas, zöldséges rétes

Halas, zöldséges rétes

A kész réteslap nem szégyen, sőt az elfoglalt háziasszony legjobb barátja. Segítségével villámgyorsan varázsolhatunk egészséges és finom ételt a családi asztalra.
Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Halas, hagymás, zöldséges falatok. Vendégvárónak, főételnek, de csipegetnivalónak is kiváló, sokoldalú étel.
Almás-palacsintás rétes

Almás-palacsintás rétes

Almával, kekszmorzsával és palacsintával készül a kalocsai rétes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.