Ropogós, zabpelyhes sült szilva

Hozzávalók
4 adag- fél kg szilva
- 1 citrom
- fahéj
- chili pehely
- 20 dkg nádcukor
- 1-2 ek étkezési keményítő
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés
A szilvákat kimagozzuk és negyedekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral (a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől). Egy citrom levét is belefacsarjuk, és hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a fahéjat és a chilit is. Evvel a gyümölcsös alap kész van. 4 tűzálló tálba osztjuk.
Elkészítjük az édesség “tetejét”: A zabpelyhet összekeverjük a vajjal. 3-4 teáskanál nádcukrot és egy csipet sót adunk hozzá. A puha vajat összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A kész masszát a szilvák tetejére halmozzuk, elegyengetjük. 180 fokos sütőben 25 percig süssük. ( Ha egy nagy tálban sütjük az egészet, akkor a sütési idő 35-40 perc). Ha a zabpehely pirosra sül a tetején, akkor a desszertünk elkészült. Szobahőmérsékleten a legfinomabb.