Ropogós zabkeksz
Adásban volt: 2014. július 7.
A recepthez tartozó videó

Zabpehelyből, aszalt gyümölcsökkel készült ropogós keksz, ideális reggelire kávé mellé, de vendégvárónak és gyerekeknek uzsonnára is remek.
2016. június 24.
Hozzávalók
20-25 darab- 17,5 dkg vaj
- 20 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 4 ek víz
- 30 dkg zabpehely
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg csokilencse
- 10 dkg aszalt vörösáfonya vagy meggy
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, és picit tovább pirítjuk, ami következtében barna vaj lesz belőle.
Amíg ez megolvad egy tálban összekeverjük a lisztet,a szódabikarbónát, a tojásokat, a kókuszreszeléket, a sót, a nádcukrot és a zabpelyhet, majd hozzáöntjük a barnított vajat.
Amikor a massza összeállt összekeverjük az előzetesen lisztben átforgatott aszalt áfonyával és csokilencsével.
Jól összekeverjük egy spatula segítségével, és fagyigombóc szedő kanállal egyesével rászedjük a kis kekszadagokat a sütőpapírral kibélelt tepsire.
10-15 percre betesszük a 175 fokos sütőbe és készre sütjük.
Megosztom barátaimmal