Ropogós savanyú lilakáposzta
Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó

Párolt káposzta helyett, ezúttal savanyítsunk házilag. Friss, ropogós, pikáns és a disznótoros is imádni fogja, ha megkínáljuk vele.
2016. február 16.
Hozzávalók
- fél fej lila káposzta
- 5 dl vörösborecet
- 3,5 dl víz
- 20 dkg nádcukor
- 2 cm gyömbér
- szegfűbors
Elkészítés
A vörösborecetet a vízzel magas hőfokon összeforraljuk. Mikor az ecet elkezd erőteljesen párologni, hozzáadjuk a fűszereket: egész szegfűbors, felszeletelt gyömbér és nádcukor kerül bele.
Közepes hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A forró, fűszeres, ecetes savanyítólevet a vékonyra gyalult káposztára öntjük. Rövid ideig állni hagyjuk, majd befőttes üvegbe töltjük. Másnapra összeérik, ekkor már fogyaszthatjuk is.
Megosztom barátaimmal
