Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós savanyú lilakáposzta

Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó
Párolt káposzta helyett, ezúttal savanyítsunk házilag. Friss, ropogós, pikáns és a disznótoros is imádni fogja, ha megkínáljuk vele.
2016. február 16.

Hozzávalók

  • fél fej lila káposzta
  • 5 dl vörösborecet
  • 3,5 dl víz
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 cm gyömbér
  • szegfűbors

Elkészítés

A vörösborecetet a vízzel magas hőfokon összeforraljuk. Mikor az ecet elkezd erőteljesen párologni, hozzáadjuk a fűszereket: egész szegfűbors, felszeletelt gyömbér és nádcukor kerül bele.
Közepes hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A forró, fűszeres, ecetes savanyítólevet a vékonyra gyalult káposztára öntjük. Rövid ideig állni hagyjuk, majd befőttes üvegbe töltjük. Másnapra összeérik, ekkor már fogyaszthatjuk is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Petrezselymes lilakáposztaleves

Petrezselymes lilakáposztaleves

Különleges íz- és színvilágú krémleves. Kicsit édes, kicsit savanykás és nagyon lila.
A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!