Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós savanyú lilakáposzta

Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó
Párolt káposzta helyett, ezúttal savanyítsunk házilag. Friss, ropogós, pikáns és a disznótoros is imádni fogja, ha megkínáljuk vele.
2016. február 16.

Hozzávalók

  • fél fej lila káposzta
  • 5 dl vörösborecet
  • 3,5 dl víz
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 cm gyömbér
  • szegfűbors

Elkészítés

A vörösborecetet a vízzel magas hőfokon összeforraljuk. Mikor az ecet elkezd erőteljesen párologni, hozzáadjuk a fűszereket: egész szegfűbors, felszeletelt gyömbér és nádcukor kerül bele.
Közepes hőfokon 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A forró, fűszeres, ecetes savanyítólevet a vékonyra gyalult káposztára öntjük. Rövid ideig állni hagyjuk, majd befőttes üvegbe töltjük. Másnapra összeérik, ekkor már fogyaszthatjuk is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Petrezselymes lilakáposztaleves

Petrezselymes lilakáposztaleves

Különleges íz- és színvilágú krémleves. Kicsit édes, kicsit savanykás és nagyon lila.
A savanyú káposzta csodája

A savanyú káposzta csodája

Ha a savanyú káposztát műanyag gyógyszeres tégelybe tömve árusítanák, egészen nyugodtan ráírhatnák a címkére: multivitamin. Nem csoda, hogy olvasóink által az egyik legjobban kedvelt receptben is van belőle bőven.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.