Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós császárhús paprikás káposztával, petrezselymes burgonyával

Adásban volt: 2016. június 23.
A recepthez tartozó videó
Lassan készül, de ha van időnk mindenképpen próbáljuk ki! A család férfi tagjai biztosan kezet csókolnak utána.
2016. június 23.

Hozzávalók

  • Császárhús:
  • 1600 g császárhús

  • fokhagyma granulátum
  • bors
  • mustármag
  • dukkah fűszerkeverék vagy
  • koriandermag
  • szezámmag
  • római kömény
  • friss kakukkfű
  • Paprikás káposzta:
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 ek cukor
  • 400 g savanyú káposzta (enyhén kimosva)
  • 1 tk édes pirospaprika
  • 1 db burgonya
  • 50 g vaj

  • frissen őrölt fehér bors
  • zöldség alaplé
  • Petrezselymes burgonya:
  • 1000 g főtt burgonya
  • 100 g vaj
  • 2 g só
  • 1 csokor petrezselyem
  • salotta hagyma
  • olívaolaj
  • fehérbor
  • vermut
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Császárhús

A császárhús bőrös felét beirdaljuk. Közben a mozsárban összekeverjük a fűszereket a só kivételével.
A hús bőrös-zsíros részét besózzuk, átfordítjuk, majd a húsos részt is besózzuk és ezt alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel is. Zöldfűszereket teszünk a tetejére és ezekkel együtt folpackba alaposan betekerjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük és 24 órát hagyjuk pácolódni.
Sütőtepsire helyezzük bőrös felével lefelé, öntünk alá kevés vizet, alufóliával lefedjük és 120 fokos sütőben 3 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk és lefedés nélkül pirítjuk.

Paprikás káposzta

A savanyú káposztát kimossuk, a feldarabolt kaliforniai paprika levét pedig gyümölcspréssel kinyerjük. Majd olvasztott kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot. Ebbe kerül a felaprított vöröshagyma, megdinszteljük, majd a tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. A paprikás hagymába forgatjuk a savanyú káposztát, ráöntjük a kipréselt paprikalevet és a zöldségalaplevet és puhára főzzük.
Mikor kezd elfőni a leve, belereszelünk egy kisebb krumplit.

Petrezselymes burgonya

Az előfőzött burgonyát blansírozzuk. Közben a felaprított salotta hagymát olívaolajon lepirítjuk, ráöntünk kevés alaplevet, fehérbort és a vermutot, végül a tejszínt is. Majd addig forraljuk, míg besűrűsödik a mártás. Összeturmixoljuk és hozzáadjuk a vajat.
A blansírozott burgonyát olvasztott vajon megfuttatjuk és aprított petrezselyemmel megszórjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spárgás, császárhúsos tészta

Spárgás, császárhúsos tészta

Életmentő tésztaétel a vasárnapi maradék sült császárhúsból és némi zöld spárgából. Könnyen, gyorsan, egyszerűen.
Császárszalonnás pirított kelkáposzta

Császárszalonnás pirított kelkáposzta

Gyorsan elkészülő köret, amiben a kelkáposzta egészen új arcát mutatja.
Köményes káposztasaláta

Köményes káposztasaláta

Tavaszi-nyári savanyúság, új káposztából. Roppanós, friss kísérője a magyaros fogásoknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.