Ropogós császárhús paprikás káposztával, petrezselymes burgonyával

Hozzávalók
- Császárhús:
- 1600 g császárhús
- só
- fokhagyma granulátum
- bors
- mustármag
- dukkah fűszerkeverék vagy
- koriandermag
- szezámmag
- római kömény
- friss kakukkfű
- Paprikás káposzta:
- 3 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek kacsazsír
- 2 ek cukor
- 400 g savanyú káposzta (enyhén kimosva)
- 1 tk édes pirospaprika
- 1 db burgonya
- 50 g vaj
- só
- frissen őrölt fehér bors
- zöldség alaplé
- Petrezselymes burgonya:
- 1000 g főtt burgonya
- 100 g vaj
- 2 g só
- 1 csokor petrezselyem
- salotta hagyma
- olívaolaj
- fehérbor
- vermut
- 1 dl tejszín
Elkészítés
Császárhús
A császárhús bőrös felét beirdaljuk. Közben a mozsárban összekeverjük a fűszereket a só kivételével.
A hús bőrös-zsíros részét besózzuk, átfordítjuk, majd a húsos részt is besózzuk és ezt alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel is. Zöldfűszereket teszünk a tetejére és ezekkel együtt folpackba alaposan betekerjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük és 24 órát hagyjuk pácolódni.
Sütőtepsire helyezzük bőrös felével lefelé, öntünk alá kevés vizet, alufóliával lefedjük és 120 fokos sütőben 3 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk és lefedés nélkül pirítjuk.
Paprikás káposzta
A savanyú káposztát kimossuk, a feldarabolt kaliforniai paprika levét pedig gyümölcspréssel kinyerjük. Majd olvasztott kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot. Ebbe kerül a felaprított vöröshagyma, megdinszteljük, majd a tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. A paprikás hagymába forgatjuk a savanyú káposztát, ráöntjük a kipréselt paprikalevet és a zöldségalaplevet és puhára főzzük.
Mikor kezd elfőni a leve, belereszelünk egy kisebb krumplit.
Petrezselymes burgonya
Az előfőzött burgonyát blansírozzuk. Közben a felaprított salotta hagymát olívaolajon lepirítjuk, ráöntünk kevés alaplevet, fehérbort és a vermutot, végül a tejszínt is. Majd addig forraljuk, míg besűrűsödik a mártás. Összeturmixoljuk és hozzáadjuk a vajat.
A blansírozott burgonyát olvasztott vajon megfuttatjuk és aprított petrezselyemmel megszórjuk.
