Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós ciabatta

A ciabatta sütése kissé idő igényes, de nagyon egyszerű. Remekül szeletelhető, nem morzsálódik és nagyon finom!
2016. június 5.

Hozzávalók

3 darab
  • A kovász hozzávalói:
  • 225 g BL 80 liszt
  • 4 g friss élesztő
  • 1,8 dl víz
  • A ciabatta hozzávalói:
  • 420 g BL 80 liszt
  • 15 g friss élesztő
  • 3 tk. só
  • 3,5 dl víz
  • az egész kovász

Elkészítés

Először a kovászt kell elkészíteni. A hozzávalókat keverd össze reggel, vagy előző este, és hagyd a konyhapulton egy tálban letakarva 12-14 órán keresztül.

A tészta hozzávalóit a kovásszal együtt alaposan keverd össze. Mivel nagyon lágy a tészta, nem fogod tudni dagasztani. A tálat letakarva hagyd 1,5 órát pihenni, amíg a duplájára kel.

A munkalapot alaposan lisztezd be, és borítsd ki a ciabatta tésztáját a kelesztő tálból. Igazítsd téglalap formára, majd, mint egy levélpapírt, hajtsd háromfelé, majd ezután félbe.

A kelesztő tállal letakarva hagyd újabb 30 percig pihenni, miközben szépen tovább kel a tészta.

Ismételd meg a hajtogatást. Ezután rögtön oszd a tésztát 3 része, tegyél egy-egy adagot sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába. Tiszta konyharuhával letakarva hagyd kelni újabb 20 percet, amíg a sütő bemelegszik.

220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára a ciabattákat.
Ha kisültek, vedd ki őket a sütőformából, vedd le róluk a sütőpapírt és tedd őket rácsra hűlni. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!