Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rokfortos keksz

Adásban volt: 2014. november 11.
A recepthez tartozó videó
Szinte gyúrásmentes tészta, percek alatt. Készen, és fagyasztva is sokáig eláll.
2015. november 5.

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg rokfort vagy másféle kék sajt
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • cayenne bors
  • bors

Elkészítés

Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat: a puha vajat, a sajtot, összekeverjük. Lassanként hozzáadjuk a liszt felét. A masszát egy nagyobb keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a maradék lisztet, a durvára vágott diót, sózzuk, borsozzuk. Fakanállal összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Henger alakúra nyújtjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni, körülbelül fél órára (ha nagyobb mennyiséget gyúrtunk a tésztát le is fagyaszthatjuk). Ha kivettük a hűtőből, karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. 180 fokos sütőben 22 perc alatt készre sütjük. Egy hétig is eláll. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Fűszeres-csokoládés keksz

A hosszú őszi és téli délutánok legjobb kiegészítője ez az egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb csokoládés-mogyorós keksz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.