Rokfortos keksz
Adásban volt: 2014. november 11.
A recepthez tartozó videó

Szinte gyúrásmentes tészta, percek alatt. Készen, és fagyasztva is sokáig eláll.
2015. november 5.
Hozzávalók
- 12 dkg vaj
- 20 dkg rokfort vagy másféle kék sajt
- 20 dkg liszt
- 10 dkg dió
- cayenne bors
- bors
- só
Elkészítés
Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat: a puha vajat, a sajtot, összekeverjük. Lassanként hozzáadjuk a liszt felét. A masszát egy nagyobb keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a maradék lisztet, a durvára vágott diót, sózzuk, borsozzuk. Fakanállal összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Henger alakúra nyújtjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni, körülbelül fél órára (ha nagyobb mennyiséget gyúrtunk a tésztát le is fagyaszthatjuk). Ha kivettük a hűtőből, karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. 180 fokos sütőben 22 perc alatt készre sütjük. Egy hétig is eláll.
Megosztom barátaimmal