Rizslisztes, csirkés palacsinta chilimártogatóval és ázsiai salátával

Hozzávalók
4-6 darab- Palacsinta tészta:
- 1/2 kg rizsliszt
- 1/2 liter kókusztej
- 1/2 liter víz
- őrölt kurkuma
- 4 db újhagyma
- Töltelék:
- 30 dkg csirkemell filé
- 25 dkg gomba
- olívaolaj
- Chilimártogatós:
- 3 ek szójaszósz
- 1 db lime
- 2 tk nádcukor
- 1 gerezd fokhagyma
- friss chili
- 3 ek langyos víz
- Saláta:
- 2 db uborka
- 2 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 1 db fejes saláta
Elkészítés
Palacsinta tészta
A rizslisztet összekeverjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a kurkumát.
Az újhagyma zöld szárát pedig felkarikázzuk és ezt is a tésztához keverjük.
Fél órát állni hagyjuk, majd a már ismert módon kisütjük a palacsintákat.
Palacsinta töltelék
A gombát, hámozás nélkül, vékonyan felszeleteljük és forró serpenyőben, kevés olajon átforgatjuk. Közben nem kell mozgatni, kapjon egy kis pörzsanyagot, nem szeretnénk párolni.
A csirkemell filét hajszálvékony, kis szeletekre vágjuk és ha a gomba megpirult, kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a csirke darabkákat is. Sütés közben megsózzuk.
Ha a palacsinta egyik oldala megsült és szárad a felső fele is, akkor rárakjuk a sült csirke darabokat és a gombát, majd óvatosan félbehajtjuk.
Chilimártogató
Az öntethez a szójaszószt összekeverjük a zöld citrom levével, belereszelünk egy fokhagyma gerezdet és hozzáadjuk a nádcukrot. Ízlés szerint adunk hozzá chilipaprikát. Az egészet három evőkanálnyi langyos vízzel hígítjuk.
Ázsiai saláta
A sárgarépát és az uborkát gyaluljuk gyufaszálra. A lila hagymát is csíkozzuk fel.
A palacsintát friss salátalevelekkel, zöldfűszerekkel tálaljuk.