Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rizslisztes, csirkés palacsinta chilimártogatóval és ázsiai salátával

Adásban volt: 2015. szeptember 21.
A recepthez tartozó videó
A nálunk is egyre népszerűbb vietnámi konyha különlegessége ez a kicsit ragacsos tésztájú csirkés, gombás palacsinta. Friss zöldségekkel és chilimártogatóssal az igazi.
2015. szeptember 21.

Hozzávalók

4-6 darab
  • Palacsinta tészta:
  • 1/2 kg rizsliszt
  • 1/2 liter kókusztej
  • 1/2 liter víz
  • őrölt kurkuma
  • 4 db újhagyma
  • Töltelék:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg gomba
  • olívaolaj
  • Chilimártogatós:
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 db lime
  • 2 tk nádcukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss chili
  • 3 ek langyos víz
  • Saláta:
  • 2 db uborka
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db fejes saláta

Elkészítés

Palacsinta tészta

A rizslisztet összekeverjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a kurkumát.
Az újhagyma zöld szárát pedig  felkarikázzuk és ezt is a tésztához keverjük.
Fél órát állni hagyjuk, majd a már ismert módon kisütjük a palacsintákat.

Palacsinta töltelék

A gombát, hámozás nélkül,  vékonyan felszeleteljük és forró serpenyőben, kevés olajon átforgatjuk. Közben nem kell mozgatni, kapjon egy kis pörzsanyagot, nem szeretnénk párolni.
A csirkemell filét hajszálvékony, kis szeletekre vágjuk és ha a gomba megpirult, kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a csirke darabkákat is. Sütés közben megsózzuk.

Ha a palacsinta egyik oldala megsült és szárad a felső fele is, akkor rárakjuk a sült csirke darabokat és a gombát, majd óvatosan félbehajtjuk.

Chilimártogató

Az öntethez a szójaszószt összekeverjük a zöld citrom levével, belereszelünk egy fokhagyma gerezdet és hozzáadjuk a nádcukrot. Ízlés szerint adunk hozzá chilipaprikát. Az egészet három evőkanálnyi langyos vízzel hígítjuk.

 Ázsiai saláta

A sárgarépát és az uborkát gyaluljuk gyufaszálra. A lila hagymát is csíkozzuk fel.
A palacsintát friss salátalevelekkel, zöldfűszerekkel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vietnam ízei

Vietnam ízei

Délkelet-Ázsia ízei könnyen megszerethetők, izgalmas fűszerezés, egzotikus, de mégis érthető ízek. A kiváló thai konyhánál is sokrétűbb, kifinomultabb a vietnami, nem véletlenül lesz egyre népszerűbb a vendéglátásban is.
Phó leves

Phó leves

Végre elkészíthetjük az eredeti, vietnámi Pho levest otthon! Ha ebédre szeretnénk tálalni, bizony korán kell kelni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!