Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rizslisztes, csirkés palacsinta chilimártogatóval és ázsiai salátával

Adásban volt: 2015. szeptember 21.
A recepthez tartozó videó
A nálunk is egyre népszerűbb vietnámi konyha különlegessége ez a kicsit ragacsos tésztájú csirkés, gombás palacsinta. Friss zöldségekkel és chilimártogatóssal az igazi.
2015. szeptember 21.

Hozzávalók

4-6 darab
  • Palacsinta tészta:
  • 1/2 kg rizsliszt
  • 1/2 liter kókusztej
  • 1/2 liter víz
  • őrölt kurkuma
  • 4 db újhagyma
  • Töltelék:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg gomba
  • olívaolaj
  • Chilimártogatós:
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 db lime
  • 2 tk nádcukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss chili
  • 3 ek langyos víz
  • Saláta:
  • 2 db uborka
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db fejes saláta

Elkészítés

Palacsinta tészta

A rizslisztet összekeverjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a kurkumát.
Az újhagyma zöld szárát pedig  felkarikázzuk és ezt is a tésztához keverjük.
Fél órát állni hagyjuk, majd a már ismert módon kisütjük a palacsintákat.

Palacsinta töltelék

A gombát, hámozás nélkül,  vékonyan felszeleteljük és forró serpenyőben, kevés olajon átforgatjuk. Közben nem kell mozgatni, kapjon egy kis pörzsanyagot, nem szeretnénk párolni.
A csirkemell filét hajszálvékony, kis szeletekre vágjuk és ha a gomba megpirult, kiszedjük és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a csirke darabkákat is. Sütés közben megsózzuk.

Ha a palacsinta egyik oldala megsült és szárad a felső fele is, akkor rárakjuk a sült csirke darabokat és a gombát, majd óvatosan félbehajtjuk.

Chilimártogató

Az öntethez a szójaszószt összekeverjük a zöld citrom levével, belereszelünk egy fokhagyma gerezdet és hozzáadjuk a nádcukrot. Ízlés szerint adunk hozzá chilipaprikát. Az egészet három evőkanálnyi langyos vízzel hígítjuk.

 Ázsiai saláta

A sárgarépát és az uborkát gyaluljuk gyufaszálra. A lila hagymát is csíkozzuk fel.
A palacsintát friss salátalevelekkel, zöldfűszerekkel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vietnam ízei

Vietnam ízei

Délkelet-Ázsia ízei könnyen megszerethetők, izgalmas fűszerezés, egzotikus, de mégis érthető ízek. A kiváló thai konyhánál is sokrétűbb, kifinomultabb a vietnami, nem véletlenül lesz egyre népszerűbb a vendéglátásban is.
Phó leves

Phó leves

Végre elkészíthetjük az eredeti, vietnámi Pho levest otthon! Ha ebédre szeretnénk tálalni, bizony korán kell kelni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.