
Rizsfelfújt
Hétköznapi desszert, egyedi kivitelben: filléres finomság, amiért az egész család hálás lesz.
2016. április 12.
Hozzávalók
- 150 g rizs
- 100 g puha mazsola
- 1 nagy citrom héja (kezeletlen héjú)
- 7,5 dl tej
- 30 g+diónyi vaj/margarin
- 50+30 g kristálycukor
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 4 tojás
- só
- fél rúd vanília
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tejet a vajjal és a cukorral és a citromhéjcsíkokkal felforralom. Beleteszem a rizst, amit lassú tűzön kb. 25 perc alatt puhára főzök.
Előkészítem a tepsit, kivajazom és zsemlemorzsával hintem meg.
A megmosott tojásokat kettéválasztom, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd a cukrot folyamatosan adagolva fényes-tömör habbá verem. A tojások sárgáját habosra keverem a vanília kikapart magjával, azután a mazsolával együtt a kihűlt rizshez adom. Óvatosan, több részletben beleforgatjuk a tojáshabot, végül a sütőtálba öntjük, tetejét elsimítjuk.
Mi baracklekvárral esszük legsűrűbben, de csokoládéval is tálalhatom.
Megosztom barátaimmal
