Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rizses hús oldalasból, gombával és zöldborsóval

Adásban volt: 2016. április 29.
A recepthez tartozó videó
Egy újabb menzai klasszikus, ami azonban nyomokban sem emlékeztet az iskolai verzióra. Jó alapanyagokból, egy kis odafigyeléssel, remek vacsora készíthető.
2016. április 30.

Hozzávalók

  • 60 dkg oldalas egészben
  • 2 liter alaplé
  • 50 dkg barna rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kacsazsír
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 csokor menta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika

  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Az oldalast felcsíkozzuk és alaposan besózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal. Majd egy felforrósított edényben kacsazsíron lepirítjuk mindkét oldalán. Ezután adjuk csak hozzá a félbe vágott és felkarikázott vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a paradicsomot is. 
Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal, beletesszük a fokhagyma gerezdeket és beletesszük a petrezselyemzöld szárát egy csokorban. Kb. 1 órán keresztül főzzük, hogy az oldalas megpuhuljon.

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a barna rizst és fedő alatt főzzük tovább. Közben a felaprított gombákat kevés olívaolajon, a kakukkfűvel lepirítjuk. Közben a rizses húshoz hozzáadjuk a zöldborsót, ezt is puhára pároljuk, majd jöhet bele a gomba is. A petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet tálalás előtt vegyük ki.

 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis, csirkés piláf

Brokkolis, csirkés piláf

A piláf rizsből készült egytálétel, amit a fűszerek mellett gazdagíthat zöldség, gyümölcs és hús is. Rengeteg variációja létezik, ehhez a zöldséges, csirkés változathoz nem lesz nehéz bevásárolni, és 30 perc alatt elkészül!
A 3 legfinomabb rizses étel a nagyvilágból

A 3 legfinomabb rizses étel a nagyvilágból

Rizs mindig van a spájzban, talán nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a világ minden táján. Nálunk legtöbbször sima petrezselymes köret lesz belőle. De tudnunk kell: a rizsből csodálatos ételek készülhetnek. Mi most a világ távoli nemzeteitől kértünk tippeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!