Rizses hús oldalasból, gombával és zöldborsóval

Hozzávalók
- 60 dkg oldalas egészben
- 2 liter alaplé
- 50 dkg barna rizs
- 2 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kacsazsír
- 25 dkg csiperkegomba
- 20 dkg zöldborsó
- 2 ág kakukkfű
- 1 csokor menta
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés
Az oldalast felcsíkozzuk és alaposan besózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal. Majd egy felforrósított edényben kacsazsíron lepirítjuk mindkét oldalán. Ezután adjuk csak hozzá a félbe vágott és felkarikázott vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a paradicsomot is.
Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal, beletesszük a fokhagyma gerezdeket és beletesszük a petrezselyemzöld szárát egy csokorban. Kb. 1 órán keresztül főzzük, hogy az oldalas megpuhuljon.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a barna rizst és fedő alatt főzzük tovább. Közben a felaprított gombákat kevés olívaolajon, a kakukkfűvel lepirítjuk. Közben a rizses húshoz hozzáadjuk a zöldborsót, ezt is puhára pároljuk, majd jöhet bele a gomba is. A petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet tálalás előtt vegyük ki.
