
Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő
Tavaszi vitaminbomba. Kínálhatjuk előételnek, borkorcsolyának, tehetjük ünnepi asztalra, vagy egy jól elkészített steak mellé. De egy hétköznapi vacsorára hajába főtt krumplira vagy csak egy pirítósra kenve és mellé egy pohár hűvös fehérbor, tökéletes választás.
2016. március 7.
Hozzávalók
- 100 g puha vaj
- 6 darab retek
- 6 darab reteklevél
- tengeri só (ha van fleur de sel, azaz sóvirág)
Elkészítés
A megmosott retkeket fölaprítjuk úgy, hogy előbb félbe, majd ezeket vékonyra szeletekre vágjuk, és még ezt is tovább aprítjuk.
A megmosott retekleveleket először csíkokra, majd ezeket keresztbe is vágjuk föl, nagyjából akkora darabokra, mint amikor durvára aprítjuk a petrezselymet. (Ha nem szeretnénk nyersen használni, akkor pár percre dobjuk lobogó, forró vízbe, és a már blansírozott leveleket dolgozzuk föl.)
Végül a puha vajat, a felaprított retket és a reteklevelet sózzuk meg, és alaposan keverjük össze.
Megosztom barátaimmal