Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő

Tavaszi vitaminbomba. Kínálhatjuk előételnek, borkorcsolyának, tehetjük ünnepi asztalra, vagy egy jól elkészített steak mellé. De egy hétköznapi vacsorára hajába főtt krumplira vagy csak egy pirítósra kenve és mellé egy pohár hűvös fehérbor, tökéletes választás.
2016. március 7.

Hozzávalók

  • 100 g puha vaj
  • 6 darab retek
  • 6 darab reteklevél
  • tengeri só (ha van fleur de sel, azaz sóvirág)

Elkészítés

A megmosott retkeket fölaprítjuk úgy, hogy előbb félbe, majd ezeket vékonyra szeletekre vágjuk, és még ezt is tovább aprítjuk.

DSC_0097 2megmosott retekleveleket először csíkokra, majd ezeket keresztbe is vágjuk föl, nagyjából akkora darabokra, mint amikor durvára aprítjuk a petrezselymet. (Ha nem szeretnénk nyersen használni, akkor pár percre dobjuk lobogó, forró vízbe, és a már blansírozott leveleket dolgozzuk föl.)
Végül a puha vajat, a felaprított retket és a reteklevelet sózzuk meg, és alaposan keverjük össze.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bibimbap - marhahúsos, zöldséges koreai egytálétel

Bibimbap - marhahúsos, zöldséges koreai egytálétel

Hihetetlenül egészségesés kiadós tud lenni, egy nagy tál főtt rizs. Főleg ha sok kis edényben roppanós zöldségeket kínálunk mellé, koreai módra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!