Répatorta Szamos Lászlótól

Hozzávalók
16 szelet- Tészta:
- 40 dkg liszt (Bl 55)
- 20 g sütőpor
- 35 dkg kristálycukor
- 5 g fahéj
- 40 dkg sárgarépa reszelt
- 2,5 dl étolaj
- 4 tojás
- 4 dkg dióbél
- 17 dkg ananász
- Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 vaníliarúd
- Burkolat:
- 60 dkg marcipán
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt.
A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél – összevegyítjük, és hozzákeverjük a répás keverékhez. Végül a tésztát egy tortaformába öntjük és 180 C fokos sütőben 70 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mascarpone krémet.
A vajat a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét
A kihűlt répatorta karikát, félbevágjuk, és az előzőleg elkészített mascarponés krémmel betöltjük.
A tortát 2-3 mm vastagságú, kör alakúra nyújtott marcipánnal burkoljuk, és húsvéti marcipán figurákkal díszítjük.