Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Répatorta Szamos Lászlótól

Adásban volt: 2014. április 15.
A recepthez tartozó videó
Sokak szerint az egyik legjobb, ami a sárgarépával történhet, az a répatorta. A recept ezúttal a Szamostól érkezett, érdemes így is kipróbálni!
2014. április 15.

Hozzávalók

16 szelet
  • Tészta:
  • 40 dkg liszt (Bl 55)
  • 20 g sütőpor
  • 35 dkg kristálycukor
  • 5 g fahéj
  • 40 dkg sárgarépa reszelt
  • 2,5 dl étolaj
  • 4 tojás
  • 4 dkg dióbél
  • 17 dkg ananász
  • Krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 vaníliarúd
  • Burkolat:
  • 60 dkg marcipán

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt.

A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél – összevegyítjük, és hozzákeverjük a répás keverékhez. Végül a tésztát egy tortaformába öntjük és 180 C fokos sütőben 70 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mascarpone krémet.

A vajat a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét 

A kihűlt répatorta karikát, félbevágjuk, és az előzőleg elkészített mascarponés krémmel betöltjük.

A tortát 2-3 mm vastagságú, kör alakúra nyújtott marcipánnal burkoljuk, és húsvéti marcipán figurákkal díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Szamos László

Szamos László receptje

Szerkesztőink kedvencei

Almás fehérrépa krémleves

Almás fehérrépa krémleves

A fehérrépa jellegzetes, földes ízét a krumpli és az alma finoman meglágyítja, ebben az őszi napokra kifejezetten ajánlott megunhatatlan krémlevesben.

Csípős sárgarépasaláta

Villámgyors, csípős saláta és már kész is van a tízórai/uzsonna.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.